Αναβολή στη φιέστα για Απόλλωνα Λάρισας

Δύο βαθμούς έψαχνε ο Απόλλων Λάρισας για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Football League, δύο βαθμούς θα συνεχίσει να χρειάζεται ακόμα με τους «κυανόλευκους» να χάνουν με 2-1 από τον Διαγόρα Σεβαστής στο γήπεδο του Βατάν.

Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Σαχινίδη (25′), προβάδισμα που κατάφεραν να κρατήσουν μόνο για ένα λεπτό με τον Δεμηρτζόγλου να ισοφαρίζει (26′). Μάλιστα ο Απόλλων είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι μάλιστα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπενίσκο (76′)

Έτσι η ομάδα της Φιλιππούπολης θα ψάξει τους βαθμούς που θα του εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στην επόμενη αγωνιστική στη Λάρισα κόντρα στον Τηλυκράτη.

Καλός ρυθμός, χωρίς ευκαιρίες

Με τον Απόλλωνα να ψάχνει τη νίκη που θα τον αναδείξει από σήμερα πρωταθλητή και θα τον ανεβάσει στην Football League, το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσίαδη μπήκε από την αρχή δυνατά. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην εστία του Ρωμανίδη, ενώ από την άλλη ο Διαγόρας Σεβαστής παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο προσπαθούσε να αιφνιδιάσει τον Απόλλωνα.

Πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν είδε τον τερματοφύλακά της να ανησυχεί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με τους Σταυράκη και Ρωμανίδη να παρακολουθούν ως θεατές την αναμέτρηση του αγώνα.

Απείλησε πρώτος ο Απόλλων…

Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για τον Απόλλωνα στο 18′. Ο Μανσάνο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με στόχο το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ανδρέου πήρε τη κεφαλιά, αλλά ο Ρωμανίδης που ήταν σε ετοιμότητα κατάφερε να αποκρούσει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του Διαγόρα πήρε και το επιθετικό φάουλ από τον Σαχινίδη.

Βολέ, σουτ και γκολ!

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να προηγηθεί. Στο 25′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Διαγόρα Σεβαστής, ο Σταυράκης μπλόκαρε τη μπάλα με τον τερματοφύλακα να βγάζει γρήγορα την ομάδα του στην αντεπίθεση με δυνατό βολέ.

Η μπάλα έφτασε στον Σαχινίδη, που άφησε τη μπάλα να σκάσει μπροστά του έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Ρωμανίδη για το 0-1.

«Έσβησαν» τα χαμόγελα στην επόμενη φάση…

Ούτε για ένα λεπτό δεν κατάφερε όμως ο Απόλλωνας να κρατήσει το προβάδισμά του, καθώς στην επόμενη φάση ο Διαγόρας Σεβαστής κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 26′ Μυλωνάς και Δεμηρτζόγλου άλλαξαν ωραία τη μπάλα στο κέντρο, ο πρώτος έβγαλε τον δεύτερο σε θέση τετ-α-τετ και από τα όρια της μεγάλης περιοχής και με ωραία λόμπα κρέμασε τον Σταυράκη για το 1-1.

Ο Απόλλωνας ανέβασε και πάλι την απόδοσή του και προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα, δίχως όμως επιτυχία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 39′ ο Μηνάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μανσάνο έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σουλίδης σόυταρε ψηλά άουτ.

Από μία ευκαιρία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 50′ η ομάδα του Σάκη Θεοδοσίαδη απείλησε με τον Σκούπρα, όταν έπειτα από σέντρα του Σαχινίδη μέσα από τη περιοχή, πήρε τη κεφαλιά ο Δημητρίου όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Και πάλι όμως ο Διαγόρας απάντησε ένα λεπτό μετά. Ο Μυλώνας βρέθηκε σε τετ-α-τετ, αλλά απέναντι από τον Σταυράκη έχασε το βηματισμό του και δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο Καράμπελας που πήγε να εμπλακεί στη φάση είδε τους αμυντικούς του Απόλλωνα να διώχνουν μακριά.

«Έπεσε» ο Απόλλων…

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν ξανά με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Στο 60′ η μπάλα έφτασε στον Δημητρουλόπουλο, που από την κορυφή της μεγάλης περιοχής αριστερά επιχείρησε το σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Σταυράκης στη γωνιά του.

…ανατροπή ο Διαγόρας Σεβαστής

Ο Διαγόρας Σεβαστής μάλιστα κατάφερε να πετύχει και την ανατροπή στο σκορ. Στο 76′ ο Καράμπελας μετά από εκτέλεση κόρνερ, δοκίμασε το σουτ έξω από τη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα για να στρωθεί στον Μπενίσκο, που απέναντι από τον Σταυράκη δεν δυσκολεύτηκε για το 2-1.

Ο Απόλλωνας δίχως να έχει ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι του προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση δίχως όμως επιτυχία. Ο Καμπέρης στο 83′ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από την εστία του Ρωμανίδη.

Μέχρι και το σφύριγμα της λήξης ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρωμανίδη και εύκολα ο Διαγόρας Σεβαστής κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο της νίκης κόντρα στον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας Σεβαστής (Kωνσταντίνος Παπαδόπουλος): Ρωμανίδης, Σκλιοπίδης, Γεωργίου, Δημητρίου, Αβραμίδης, Μίχος, Δεμηρτζόγλου (85′ Σαμανίδης), Δημητρουλόπουλος, Μυλωνάς (89′ Κατσιαμήτας), Καρατζάογλου (74′ Μπενίσκος), Καράμπελας.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Μηνάς (46′ Σκούπρας), Διβανές, Σαχινίδης, Σουλίδης (71′ Καμπέρης), Μανσάνο (61′ Κυριάκος).

Διαιτητής: Παλιούρας. Βοηθοί: Μποζατζίδης, Τασόπουλος.

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις