Τρίτωσε με Καραϊσκάκη

Μαρτύριο που δεν λέει να τελειώσει είναι οι τελευταίες αγωνιστικές για τη Νίκη Βόλου καθώς μετά τη βαριά ήττα στο βολιώτικο ντέρμπι, ήρθε η εντός έδρας ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς, για να τριτώσει το κακό με την ήττα στην Άρτα από την ΑΕ Καραϊσκάκης με σκορ 2-0. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης, αναβάλλοντας προσωρινά τη φιέστα ανόδου του Απόλλωνα ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Διαγόρα Σεβαστής.

Το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου έδειξε αντίδραση στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε στο 7’ ο Καραϊσκάκης, όμως έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες να ξαναμπεί στο παιχνίδι με Κόλα και Γαρυφαλλόπουλο ενώ όσο περνούσε η ώρα οι δυνάμεις εγκατέλειπαν τους παίκτες κάτι που μετέβησαν αυθημερόν στην Άρτα.

Δεν ρίσκαρε ο Ξηροφώτος

Ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε να μην «ρισκάρει» στην Άρτα χρησιμοποιώντας τους πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως έκανε με τους Μαύρους Αετούς, ώστε να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα θετικού αποτελέσματος κόντρα στον δυνατό Καραϊσκάκη. Στα γκολπόστ επέστρεψε ο Νίκος Τζήμας ενώ την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Παπαδήμας, Χατζόγλου, Ναουμίδης, Δημολιός. Στο χώρο του άξονα και σε ρόλο ανασταλτικών μέσων αγωνίστηκαν οι Βέργος, Πετράκος, στα φτερά οι Αλεξανδρής και Νικλητσιώτης, σε ρόλο οργανωτή ο Κόλα και στην κορυφή της επίθεσης ο Γαρυφαλλόπουλος.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Καραϊσκάκη

Πριν ακόμη οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρου του Δημοτικού Γηπέδου των Αγίων Αναργύρων οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο Χαρτσιάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Τζήμα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Δοκάρι για τη Νίκη

Οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έψαξαν το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια, όμως ούτε ο Κόλα στο 17’ αλλά ούτε και ο Γαρυφαλλόπουλος δύο λεπτά αργότερα δεν εκμεταλλεύτηκαν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Στην περίπτωση του Αλβανού μέσου, το πλασέ του μετά από σέντρα του Νικλητσιώτη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ανδρούτσου, ενώ ο Γαρυφαλλόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από θέση βολής.

Στο 32’ ο Πετράκος δοκίμασε με μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ και στο επόμενο λεπτό μετά από πάσα του Δημολιού, ο Γαρυφαλλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως το σουτ κόντραρε και πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι απείλησαν με δεύτερο τέρμα όμως ο Γυφτοκώστας με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Νίκο Τζήμα.

Κλείδωσε με Ευαγγέλου

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να «τελειώσουν» το ματς και σ’ ένα πιεστικό πρώτο τέταρτο έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και σημείωσαν το γκολ που κλείδωσε και τη νίκη. Στο 49’ αδύναμο πλασέ του Χαρτσιά μπλόκαρε ο Τζήμας, στο 57’ η εκτέλεση φάουλ του Γυφτοκώστα πέρασε λίγο άουτ. Στο 62’ ο Ευαγγέλου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όταν ο Χαρτσιάς απέφυγε τον Τζήμα πλάσαρε, ο Δημολιός έσωσε στην γραμμή, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Χωρίς δυνάμεις για να αντιδράσει

Ο Καραϊσκάκης κατέβασε στροφές μετά το 2-0, όμως η Νίκη δεν είχε τις δυνάμεις να κυνηγήσει κάτι περισσότερο επηρεασμένη σαφέστατα από το πολύωρο ταξίδι την ίδια μέρα. Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πετράκου που ανάγκασε τον Ανδρούτσο σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Καραϊσκάκης (Ν. Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Καψάλης, Λάμπρου, Βελέτης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας (66′ Μπεκατώρος), Κουσίδης (60′ Γούλας), Ευαγγέλου (82′ Ζυγκερίδης)

Νίκη Βόλου (Στ. Ξηροφώτος): Τζήμας, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Χατζόγλου, Βέργος, Πετράκος, Κόλα, Γαρυφαλλόπουλος (86’ Ματθαίου), Αλεξανδρής (46’ Σκοπελίτης), Νικλητσιώτης (60’ Κορέτα)

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Κάνιουρας (Καρδίτσας) – Στεργιόπουλος (Καρδίτσας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις