Τσιμπανάκος: Θα σκεφτώ και θα αποφασίσω τι θα κάνω

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Τρόικα των Σπορ» μίλησε σήμερα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος τόνισε πως έβαλε στη άκρη το προσωπικό του συμφέρον για τον Ολυμπιακό Βόλου, ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στα όσα έκανε από πλευρά του όλο αυτό το διάστημα που ηγείται της ομάδας.

Είπε επίσης, πως θα σκεφτεί και θα αποφασίσει μαζί με τους ανθρώπους μου, που είναι δίπλα του, αν μπορούν να «τρέξουν» την ομάδα, καταθέτοντας πρόταση στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Διαφορετικά θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, με το δρόμο να είναι ανοιχτός σε όποιον μπορεί να καταθέσει πρόταση, ικανή να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου:
«Δεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες, αυτή τη στιγμή, σχετικά με τη δήλωση που έκανα μετά τη διαφωνία που είχα με τον κ. Μποτσιβάλη, λόγω τη διαφορετικής φιλοσοφίας που υπάρχει. Έχω σκοπό τις προσεχείς μέρες να κάνω μία συνέντευξη Τύπου, για να μάθει ο κόσμος ακριβώς τι συμβαίνει στην ομάδα.
Είναι γεγονός πως στο ποδοσφαιρικό κομμάτι υπήρχαν κάποιες διαφωνίες με τον κ. Μποτσιβάλη. Όταν εγώ έφερνα έσοδα για την ομάδα, εκτός πόλης, πήγαινε έπαιρνε κάποια χρήματα και εγώ δεν ήξερα τίποτα. Δεν λέω ότι ο κ. Μποτσιβάλης είναι απατεώνας, ούτε θέλω να του προσάψω κάτι. Στην ομάδα πήγαιναν τα λεφτά, όχι στην τσέπη του. Και δεν αναιρώ ότι ο κ. Μποτσιβάλης έχει βάλει χρήματα στην ομάδα. Κάποιοι, όμως, ξέχασαν ότι εγώ πήγα κόντρα σε όλους. Είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος.
Προκαλώ όποιον έχει στοιχεία να έρθει μπροστά μου, να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να δούμε τι έκανε ο καθένας μας. Δεν μπορώ να είμαι κόντρα σε κάποιους ανθρώπους κι αυτός να πίνει καφέ μαζί τους. Αυτό είναι ανέντιμο προς εμένα που είμαι συνεργάτης του. Είμαι συνιδιοκτήτης. Δεν είμαι υπάλληλος. Μάτωσα στον Ολυμπιακό και το οικονομικό για μένα είναι το τελευταίο. Έχω αποδείξει έμπρακτα ότι δουλεύω για την ομάδα. Αυτοί που παρουσιάζονται ως σωτήρες, γιατί το περασμένο καλοκαίρι δεν πήγαν να πάρουν την ομάδα; Εγώ βρέθηκε πρώτος και ακολούθησε ο κ. Μποτσιβάλης. Ούτε θα αναιρέσω ότι έβαλε χρήματα, ούτε θα τον πω απατεώνα, όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι άλλοι. Δεν κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι νικητής. Δεν καπελώνω κανέναν. Εγώ δεν μπήκα στο ποδόσφαιρο για να κάνω λεζάντα. Με γνωρίζει ο κόσμος.
Έβαλα στην άκρη το προσωπικό μου συμφέρον για την ομάδα. Από κει και πέρα εγώ αποχώρησα και εύχομαι οι άνθρωποι που θα τρέξουν τον Ολυμπιακό να τον πάνε καλύτερα από μένα, να κάνουν καλύτερες συμφωνίες και να φέρουν χορηγούς. Ο Τζόναθαν Βαΐτσης έφερε ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα με μορφή χορηγίας, ύστερα από δικές του ενέργειες, ενώ πουλούσε και διαρκείας. Στη συνέντευξη Τύπου θα αναφέρω ποιες εταιρείες έβαλαν χρήματα στην ομάδα. Εγώ μιλάω με στοιχεία. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ότι έστειλα τον κ. Μποτσιβάλη να πάρει από κάπου χρήματα και δεν πήρε, να βγει και να με ξεφτιλίσει. Ούτε τον εξέθεσα, ούτε τον έβρισα. Είπα ότι δεν συμφωνούμε. Μπορεί να έχει καλύτερη τεχνογνωσία και καλύτερους συμβούλους από εμένα και τον Ολυμπιακό να τον οδηγήσει ψηλά. Εγώ θα είμαι Ολυμπιακός Βόλου. Θα πάρω το διαρκείας μου και θα έρχομαι στο γήπεδο για να βλέπω την αγαπημένη μου ομάδα.
Πρότεινα ένα πλάνο. Είπα ότι πρέπει να πάρουμε κάποιους παίκτες και έναν έμπειρο προπονητή, όπως είναι οι Γιώργος Βαζάκας, Περικλής Αμανατίδης, Θωμάς Γράφας. Δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων».
Ο κ. Τσιμπανάκος ρωτήθηκε αν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, προκειμένου να αναλάβει αυτός με τους συνεργάτες του τη διοικούσα επιτροπή. Η απάντησή του ήταν η εξής:
«Θέλω να ηρεμήσω κάποιες μέρες. Να σκεφτώ και να αποφασίσουμε μαζί με τους ανθρώπους, που είναι δίπλα μου, τι θα κάνουμε. Στη γενική συνέλευση θα ειπωθούν κάποια πράγματα, είτε αρνητικά είτε θετικά. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μαγαζάκι κανενός. Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και δεν μπορούμε να ξεφτιλίζουμε την ομάδα. Όταν θα πω κάτι, θα πρέπει να γίνει. Αν δεν μπορώ να το υποστηρίξω, θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω. Να καθίσω εις βάρος της ομάδας και να κοροϊδεύω τον κόσμο, δεν το κάνω.
Θα οριοθετήσω τα πράγματα με τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ομάδα και αν δούμε ότι μπορούμε να «τρέξουμε» τον Ολυμπιακό, θα κάνω άνοιγμα προς τον κόσμο να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ προς τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Αν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι, θα το υποστηρίξουμε έμπρακτά μαζί με τους συνεργάτες μου. Αν δεν μπορούμε, καλώς να ορίσει κάποιος άνθρωπος. Θα βοηθήσω και θα είμαι δίπλα. Δεν μπορώ να πω όμως ψέματα στον κόσμο. Είχαμε ένα πλάνο και ένα οργανόγραμμα με κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, προχωράμε, η ζωή συνεχίζεται.
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα, για το τι έκανα όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, μαζί με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη. Για να γνωρίζει ο κόσμος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις