ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε: «Οι δημοσιογράφοι δεν φοβούνται απειλές»

Μετά την ανακοίνωση της ΑΣΑ για το περιστατικό της επίθεσης στον δημοσιογράφο Θεοδόση Κατσάρα, θέση πήρε και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε).

Τονίζει ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται τις απειλές, ενώ υπογραμμίζει ότι συνάδελφοι που δεν δέχονται έλεγχο δεν φιμώνονται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε:
«Θα πρέπει να καταλάβουν οι πάσης φύσεως ορατοί και αόρατοι κουκουλουφόροι πως με απειλές και λεκτικούς τραμπουκισμούς δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ανεξάρτητη πένα του συγκεκριμένου συναδέλφου, ούτε και την άποψη κανενός άλλου επαγγελματία δημοσιογράφου.
Είναι βέβαιο ότι αρκετοί σε αυτό τον τόπο δεν ανέχονται ούτε τον δημοσιογραφικό έλεγχο, ούτε και την καλόπιστη δημοσιογραφική κριτική. Τα παραδείγματα πολλά…
Ωστόσο τους προειδοποιούμε πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται τις απειλές τους, θα εργάζονται όπως αρμόζει στην ιδιότητα τους και όπως επιτάσσει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου Θεοδόση Κατσάρα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους το δικαίωμα του να ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα ελεύθερα, χωρίς εκβιασμούς και απειλές».