Γ. Πατσής: Τιμή μου να φορώ την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Γιώργος Πατσής, με καταγωγή από τους Ωρεούς Ευβοίας, ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου το 2016, στην ομάδα νέων του συλλόγου, η οποία τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Football League, πριν την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα.

Πέρυσι, τη χρονιά όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες, φόρεσε εκ νέου την ερυθρόλευκη φανέλα, όντας μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας που προσπάθησε για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Για τον 18χρονο Γιώργο Πατσή η περσινή εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για τον ίδιο και παρότι δεν αγωνίστηκε στην ομάδα (έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου με τον Θεσπρωτό), η χρονιά θα του μείνει αξέχαστη.
Φιλόδοξος, με πίστη στις δυνατότητές του, αλλά και προσγειωμένος, γνωρίζοντας το πόσο βαριά είναι η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, δηλώνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά, προκειμένου να αναδειχθεί, ως ποδοσφαιριστές, μέσα από τον Ολυμπιακό, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να διαπρέψει στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο Γιώργος Πατσής αυτό το διάστημα βρίσκεται με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σαμαρίνα, όπου η ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την ομάδα, τις προσωπικές του φιλοδοξίες και πως ονειρεύεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον.
Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό Βόλου και τους προσωπικούς του στόχους:
«Είναι τιμή μου που φοράω την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Μια τεράστια ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Προσωπικός μου στόχος είναι μέσα από τον Ολυμπιακό να διακριθώ και να φτάσω κάποια στιγμή να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Δεν το κρύβω, πως θα ήθελα να παίξω και στο εξωτερικό, αν μου δινόταν η ευκαιρία. Έχω φιλοδοξίες, ως ποδοσφαιριστής και θέλω να αγωνιστώ, σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό επίπεδο».
Για την περσινή του εμπειρία στον Ολυμπιακό:
«Από την περσινή χρονιά κρατάω τα πάντα. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Μου δόθηκε η ευκαιρία και δούλεψα μαζί με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι προπονήσεις ήταν σε επαγγελματικό επίπεδο και όλη τη χρονιά ήμουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αγαπώ αυτό που κάνω και φροντίζω να δουλεύω εξτρά, προκειμένου να διορθώνω τις αδυναμίες μου και να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Έμαθα πάρα πολλά από τους συμπαίκτες μου και από τους προπονητές με τους οποίους δούλεψα.
Παρέμεινα στην ομάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλω μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά, να γίνομαι ολοένα και καλύτερος, να πάρω τις ευκαιρίες, να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Όπως προανέφερα, θέλω μέσα από τον Ολυμπιακό να διακριθώ, να πάρω μεταγραφή και να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο».
Για τη θέση που μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα ως ποδοσφαιριστής:
«Μ’ αρέσει να αγωνίζομαι ως αμυντικός χαφ, ωστόσο, μπορώ να παίξω και ως κεντρικός αμυντικός. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ σε όποια θέση επιλέξει ο προπονητής μου και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει ότι δεν κατάφερε πέρυσι, την άνοδο στη Football League».
Για το πώς βλέπει τη νέα χρονιά και την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας:
«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά και φέτος για τον Ολυμπιακό. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε, έτσι ώστε να «δέσουμε» μεταξύ μας, να αποκτήσουμε χημεία και ρυθμό, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Φέτος, δεν αρκεί να τερματίσεις στην πρώτη θέση του ομίλου, καθώς υπάρχουν αγώνες μπαράζ, για την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.
Από την περσινή ομάδα έχουμε μείνει μόλις επτά ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσει όλη η ομάδα για το καλύτερο, θα δουλέψουμε σκληρά και πιστεύω στο τέλος να τα καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο».
Για το κίνητρο που έχουν οι νεαροί παίκτες της ομάδας:
«Πάνω από όλα θα παίξουμε την ομάδα, αλλά παράλληλα θέλουμε να δείξουμε και ατομικά τις δυνατότητές μας και την αξία μας ως ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι θα πάρουμε φέτος, οι νεαροί παίκτες της ομάδας, περισσότερες ευκαιρίες. Γνωρίζουμε, πλέον, πόσο βαριά είναι η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, ζήσαμε αρκετές καταστάσεις πέρυσι και γνωρίζουμε το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και τις απαιτήσεις της κατηγορίας».
Για το τι κρατά από την περσινή χρονιά:
«Μόνο και μόνο που γνώρισα παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και στη Σούπερ Λιγκ, που τους έσφιξα το χέρι και ήμουν συμπαίκτης τους, για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία. Ήταν πολύ συγκινητικό, ήθελα να βάλω τα κλάματα, καθώς δεν το πίστευα. Πέρυσι κατά 50% έζησα το όνειρό μου κι ας μην αγωνίστηκα. Τόσο πολύ μου άρεσε η περσινή χρονιά».
Για το τι θα πρέπει να προσέξει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που θέλει να διακριθεί και να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά:
«Να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερον να δουλέψει πάρα πολύ. Να σκύψει το κεφάλι κι αυτά που μαθαίνει στις προπονήσεις, να είναι σε θέση να τα βγάλει μέσα στο γήπεδο. Για να έχει αξία η προσπάθεια, αλλά και να πετύχει και ο ίδιος, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Φυσικά, απαραίτητο είναι να προσέχει την εξωγηπεδική του ζωή, να τρέφεται σωστά και να αποφεύγει τις καταχρήσεις. Στοιχεία απαραίτητα, για να καταφέρει να πετύχει σ’ αυτό που θέλει να κάνει. Να έχει καθαρά το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μου, αυτό προσπαθώ να κάνω».
Για το πώς βλέπει τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου:
«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για την ομάδα, όταν μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Δουλεύουμε πολύ σκληρά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και επειδή οι περισσότεροι παίκτες είμαστε νεαροί σε ηλικία, πιστεύω πως θα καταφέρουμε γρήγορα να «δέσουμε» ως ομάδα. Θα πρέπει να γίνουμε οικογένεια, να βάζουμε πάνω απ’ όλα την ομάδα και να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο».
Για το πώς βλέπει τον κόσμο του Ολυμπιακού:
«Με μία λέξη ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου είναι καταπληκτικός. Υπήρχαν παιχνίδια πέρυσι, όπου οι φίλαθλοι της ομάδας με τα συνθήματα και τον παλμό τους στις εξέδρες, μας έκαναν να αισθανόμαστε υπέροχα που αγωνιζόμαστε σ’ αυτή την ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν είχα ζήσει ξανά τέτοιο συναίσθημα και ήταν κάτι το υπέροχο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις