Ξηροφώτος: «Ικανοποιημένος από το 2ο ημίχρονο»

Εν μέρει ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, δήλωσε ο Στέφανος Ξηροφώτος, μετά το τέλος του φιλικού με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας τόνισε πως πρέπει να διορθωθούν αρκετά λάθη που έγιναν στον αγώνα ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από την επιθετική της λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας. Θέλαμε να κερδίσουμε. Για μας ήταν ένα τεστ. Είμαστε ικανοποιημένοι μόνο από το δεύτερο ημίχρονο από τον τρόπο που βγαίναμε στην επίθεση, από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που τελειώναμε τις φάσεις. Δεν ήμασταν καλοί στα τελειώματα των φάσεων και όπως είναι το ποδόσφαιρο, από μία κόντρα μπήκε το γκολ.

Όμως τα φιλικά είναι για να βλέπουμε τα προβλήματα και έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Πριν μία εβδομάδα ήρθαν τα τρία παιδιά και ενσωματώθηκαν στην ομάδα, ενώ σίγουρα θα γίνει ακόμη μία προσθήκη. Θα δουλέψουμε αυτές τις τρεις εβδομάδες για να εξαλείψουμε τις αδυναμίες που φάνηκαν στον αγώνα. Ο ένας τομέας ήταν τα τελειώματα των φάσεων και ο άλλος ήταν η συμπεριφορά μας όταν χάναμε την μπάλα. Με τον τρόπο που συμπεριφερόμασταν, αφήναμε χώρους και δίναμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Έτσι πληρώσαμε το όχι ικανοποιητικό ποσοστό στα τελειώματα των φάσεων και το όταν αφήσαμε χώρους τους εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος».

Για την είσοδο του Ντόλγκι στο 2ο ημίχρονο και τα αν έπαιξε ρόλο στην βελτίωση της εικόνας:

«Εννοείται. Στο β’ ημίχρονο όλη ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Το σκορ στο β’ ημίχρονο είναι πλασματικό, είναι 1-1 στο β’ μέρος, ενώ χάσαμε ευκαιρίες από τα δύο και τρία μέτρα. Εννοείται πως ο Ντόλγκι είναι καλός παίκτης, αλλά το θέμα είναι πώς αυτοί θα “δέσουν” γρήγορα, για να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο και να πετύχουμε τον στόχο, που είναι άνοδος».

Για τα θετικά στοιχεία που εντόπισε στο φιλικό

«Είναι πολλά τα θετικά, αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι μία ήττα σ’ ένα φιλικό, μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από μία νίκη. Γι’ αυτό κι εμείς θα επικεντρωθούμε σε αρνητικά στοιχεία, τα οποία πληρώσαμε. Φυσικά όσον αφορά τα θετικά στοιχεία θα πρέπει να βρούμε τρόπους να εμφανίζονται πιο συχνά στο γήπεδο και να τα εκμεταλλευόμαστε, γιατί τώρα είχαμε θετικά στοιχεία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν 1-2. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες».

Για τον αγωνιστική άνοδο του Γιάκοβλεφ

«Την προηγούμενη Κυριακή είχε μόνο τρεις μέρες που προπονούνταν, τώρα είναι δέκα. Στις 17, στις 24 θα δείτε άλλη εικόνα πολύ καλύτερη απ’ όλα τα παιδιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις