Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 1ης αγωνιστικής (+ Βαθμολογία)

Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο για την Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας  και όπως σε κάθε πρεμιέρα, δεν έλειψαν κι εδώ οι μικρότερες ή μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος,  το Σάββατο στο Σέσκλο η τοπική Ακρόπολη επικράτησε του Σαρακηνού με 2-1, με τους γηπεδούχους να  να παίρνουν τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα…

Αν και η Ακρόπολη είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας,  σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έκπληξη, δεδομένου ότι ο Σαρακηνός θεωρείται ως μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Ακριβώς  το ίδιο συνέβη και με την ομάδα της Σκιάθου,  για την οποία επίσης υπήρχε η εκτίμηση του φαβορί. Ωστόσο ο Πύρασος με δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη (0-2) κάνοντας το δικό του πολύ σημαντικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, δεδομένου ότι το νησί αποτελεί μία έδρα που παραδοσιακά, λίγοι αντίπαλοι παίρνουν βαθμούς.

Στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της σημερινής ημέρας, με βάση τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι δύο ομάδες,  Διαγόρας και Θησέας έμειναν στη “λευκή” ισοπαλία, αφού χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων υπάρχει και διαμαρτυρία για ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Κυριακής,  στην άτυπη επανάληψη του περσινού τελικού ο Μαγνησιακός επιβλήθηκε εκτός έδρας με 6-1 επί του Ανθίμου Γαζή, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ την ίδια ώρα ο Ηρακλής που ως σήμερα δεν είχε καταφέρει να κάνει κάποια καλή εμφάνιση,   κέρδισε 3-0  στον Παγασητικό, αυτό όμως που μένει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο κάκιστος, επικίνδυνος και εν τέλει ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος του Βασδέκειου, όπου διεξήχθη ο αγώνας.

Επίσης, λόγω των κακών εμφανίσεων που είχαν προηγηθεί για τη φιλοξενούμενη ομάδα,, ως έκπληξη  θα μπορούσε να θεωρηθεί και  η ισοπαλία που πήρε ο Πηλέας στη Σούρπη (1-1) από τον τοπικό Αίαντα, Όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν Στο πρώτο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τέλος, εντυπωσιακή νίκη κατάφερε και ο Πρωτεσίλαος επί της Αγ. Παρασκευής με 4-0, αν και για την ομάδα του Θανάση Μπίλη που είχε την πρώτη του εντός έδρας παρουσία στη νέα του ομάδα,  ήταν  διαθέσιμοι μόλις 14 ποδοσφαιριστές!

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ακρόπολη – Σαρακηνός 2-1

Α. Γαζής – Μαγνησιακός 1-6

Ηρακλής – Παγασητικός 3-0

Σκιάθος – Πύρασος 0-2

Αίας – Πηλέας 1-1

Πρωτεσίλαος – Αγ. Παρασκευή 4-0

Διαγόρας – Θησέας 0-0

Η Βαθμολογία

*Ηρακλής και Σσαρακηνός ξεκίνησαν τη βαθμολογία με -2 βαθμούς, λόγω  τιμωρίας που φέρουν από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, διότι δεν είχαν αγωνιστεί στα παιχνίδια Ηρακλής-Θησέας και Σκιάθος-Σαρακηνός

 

Η επόμενη – 2η αγωνιστική

Πρωτεσίλαος- Ηρακλής Β.
Παγασητικός- Σκιάθος
Αγ. Παρασκευή- Ακρόπολις
Πύρασος- Αίας
Σαρακηνός- Ανθ. Γαζής
Πηλέας- Διαγόρας
Μαγνησιακός- Θησέας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις