«Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα της καρδιάς μας» (photos)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Forum” η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ομάδας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο Νίκος Τσεκούρας ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πως ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στη Βολιώτικη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τόνισε πως η ομάδα θα αποκτήσει δύο ακόμη ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Τσεκούρα: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή και σε όλες τις ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου όλων των αθλημάτων το 2018 να είναι χρόνος επιτυχιών.
Θέλω επίσης να συγχαρώ την Διοικούσα επιτροπή Μπάσκετ τους αθλητές και τους προπονητές του αντρικού τμήματος μπάσκετ που κατέκτησαν το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ.
Δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα μια αναίτια κατά την γνώμη μας λεκτική επίθεση με υποτιμητικά σχόλια ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.
Μας κατηγορούν ότι στον Ερασιτέχνη είμαστε κάποιοι λίγοι περιθωριακοί τύποι και καθόμαστε στη διοίκηση, γιατί αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.
Μας κατηγορούν ότι καθόμαστε στη διοίκηση γιατί έχουμε οφέλη.
Μας κατηγορούν ότι κοροϊδεύουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού και του λέμε ψέματα. Τι έχουμε υποσχεθεί εμείς στον κόσμο και του λέμε ψέματα;
Διοικούσαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια το ποδοσφαιρικό τμήμα και του τάζαμε πρωταθλήματα και ανόδους;
Ειλικρινά δεν κατανοούμε τον λόγο που γίνονται όλα αυτά.
Εμείς προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους φορείς, γιατί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου είναι κομμάτι αυτής της πόλης και δεν ανήκει σε κανέναν.
Εμείς την ύπαρξη μας στην κοινωνία του Βόλου δεν την εξαρτάμε από το αν είμαστε ή δεν είμαστε στην Διοίκηση του Ολυμπιακού.
Μάλιστα έμαθα ότι πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή ζήτησαν να παρουσιάσω και την φορολογική μου δήλωση και αναρωτήθηκαν πως εγώ είμαι πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί τόσο μίσος.
Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε μεγαλοπαράγοντες του ποδόσφαιρου, ούτε παντογνώστες.
Είμαστε άνθρωποι καθημερινοί που προσπαθούμε με την βοήθεια σας να κρατήσουμε όρθιο αυτόν τον μεγάλο σύλλογο.
Δηλώνουμε εδώ ενώπιων σας ότι εάν ακόμη και τώρα έλθει κάποιος με όραμα και σχέδιο και δώσει τις εγγυήσεις ότι θα κάνει τον Ολυμπιακό μας μεγάλο, εμείς ευχαρίστως θα αποχωρήσουμε.
Φαίνεται ότι η αγάπη μας και η επιμονή μας να κρατήσουμε όρθιο και ζωντανό τον Ολυμπιακό ενοχλεί.
Εμείς όμως πρέπει να απασχοληθούμε με το σήμερα και το αύριο του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί αυτό νομίζουμε ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο.
Με τη λήξη του πρώτου γύρου η ομάδα είχε περιέλθει σε άσχημη κατάσταση, τόσο οργανωτική, όσο και βαθμολογική.
Ο κ. Μποτσιβάλης δήλωσε σε μέσο ενημέρωσης ότι προτίθεται να αποχωρήσει.
Ουσιαστικά από τις 17 Δεκεμβρίου απέχει από την λειτουργία της ομάδας, χωρίς όμως να μας ενημερώσει εγγράφως για την αποχώρησή του, ούτε να μας έχει πει ακόμη για τις προθέσεις του, παρά του ότι του το ζητάμε.
Προσπαθήσαμε αρχικά προφορικά και τελευταία γραπτώς, να έλθουμε σε επαφή για να δώσουμε μια λύση.
Όπως πληροφορηθήκαμε κάποια προσωπικά του θέματα, τα οποία είναι σεβαστά, δεν τον επέτρεψαν να συναντηθούμε.
Περιμένουμε, όχι όμως για πολύ, τον κ. Μποτσιβάλη να τοποθετηθεί και να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του, σε διαφορετική περίπτωση με δική του φυσικά ευθύνη, θέτει τον εαυτό του εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Δεν χρειάζεται και δεν έχουμε τον χρόνο να καθίσουμε να πούμε την κατάσταση που επικρατούσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα χρειαστούμε πολλές ώρες συζήτησης και στο τέλος θα δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που πρέπει να λύσουμε.
Ας γυρίσουμε τώρα σελίδα και ας τα πούμε στο τέλος της περιόδου στη γενική συνέλευση.
Εμείς λοιπόν είχαμε δύο επιλογές. Η μία ήταν να αφήσουμε το τμήμα στην τύχη του, πράγμα που ίσως ήταν καταστροφικό για την ομάδα. Η άλλη ήταν να αναλάβουμε την λειτουργία του τμήματος, παρόλο ότι δεν είχαμε καμία τέτοια συμφωνία με τον κ. Μποτσιβάλη και παρόλο ότι γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε ένα έργο δυσβάσταχτο για τα δικά μας δεδομένα να σηκώσουμε τις υποχρεώσεις, εκτός των άλλων, και του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Επειδή υπήρχε τάση φυγής των παικτών που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο φροντίσαμε ώστε να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα τους,να πληρώσουμε υποχρεώσεις που έπρεπε να είχε πληρώσει ο κ. Μποτσιβάλης.
Με τον τρόπο αυτό κατορθώσαμε να φέρουμε την ηρεμία στα αποδυτήρια.
Παράλληλα, ενισχύσαμε την ομάδα με παίκτες που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν και μαζί με τους υπάρχοντες θα αλλάξουν την εικόνα τις ομάδας.
Πρόκειται να γίνουν άμεσα μία ή δύο προσθήκες, ώστε να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές. Και έχουμε προγραμματίσει και αλλά πράγματα και δράσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του τμήματος.
Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο αλλά και θα σας το πούμε με ειλικρίνεια. Εάν δεν βοηθήσετε με πράξεις την προσπάθειά μας, δεν θα μπορέσουμε μονοι μας.
Εάν δεν συσπειρωθούμε και δεν τρέξουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτά που πρέπει, θα έχουμε προβλήματα πολύ σύντομα. Βοηθείστε, λοιπόν, όλοι τον σύλλογο που αγαπάτε όπως και όσο μπορεί ο καθένας. Τον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα τον σώσουμε μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί.
Γραφτείτε μέλη στον Ερασιτέχνη για να δυναμώσει περισσότερο. Ενημερώστε μας άμεσα πως μπορείτε να βοηθήσετε στους τέσσερις μήνες που απομένουν. Στηρίξτε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη γιατί Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.
Εκείνο που μπορούμε εμείς να σας υποσχεθούμε είναι ότι, σεβόμενοι τη βοήθεια που θα δέσει ο καθένας από εσάς, στο τέλος της περιόδου θα σας ενημερώσουμε πλήρως για ότι έχουμε κάνει.
Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείσουμε κανέναν, όλοι χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας έχουν βοηθήσει στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Τους αγνούς φιλάθλους μας, που αν και έχουν εισιτήριο διάρκειας στους αγώνες κόβουν και εισιτήριο. Τους επιχειρηματίες που μας συμπαραστέκονται.
Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα της καρδιάς μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Για το αν ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει ενεργό ρόλο, βοηθώντας τη διοίκηση του Ερασιτέχνη: «Ο κ. Τσιμπανάκος έχει βοηθήσει οικονομικά την ομάδα, αλλά και στις μεταγραφές των παικτών. Επίσης, και ο κ. Κουφιδάκης έχει βοηθήσει, όπως και άλλοι επιχειρηματίες. Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν αποκλείουμε κανέναν. Όλοι είναι σημαντικοί. Ακόμη κι ο κ. Μποτσιβάλης είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει. Εμείς θα φροντίσουμε, ώστε η ομάδα να βγάλει μέχρι το τέλος τη χρονιά, λύνοντας όλα τα προβλήματα».
Για τον υπήρξε ανταπόκριση του κόσμου στα μίνι εισιτήρια διαρκείας που κυκλοφόρησε ο Ερασιτέχνης: «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής δώσαμε πάνω από 300 διαρκείας».
Για το αν θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη φυσική του έδρα, το ΕΑΚ Βόλου: «Ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει δύο έδρες στο πρωτάθλημα. Κάνουμε προσπάθειες να παίξουμε στο ΕΑΚ, καθώς θα γίνουν σύντομα εργασίες επανασποράς στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει και τα δύο γήπεδα».

 

 

 

 

 

 

 

  • Ολυμπιακός Βόλου
  • Εκδήλωση
  • Παρουσίαση νέων αποκτημάτων
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
  • Δηλώσεις