Λ. Μπακάλης: Ευέλικτο και ποιοτικό το ρόστερ του Ολυμπιακού Β.

Ο Λάκης Μπακάλης θα βρεθεί την Κυριακή μετά από πολλά χρόνια αντίπαλος του Ρήγα στο Βελεστίνο και για τον ίδιο το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» τόνισε:

«Σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς θα βρεθώ αντίπαλος μιας ομάδας στην οποία γαλουχήθηκα ως ποδοσφαιριστής, στην οποία έκανα όνειρα μικρός, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην πορεία. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο κι αυτή είναι η ομορφιά του».

Για το παιχνίδι με τον Ρήγα και πως το αντιμετωπίζει η ομάδα: «Το ρόστερ, πλέον, είναι γεμάτο, είναι ποιοτικό, ευέλικτο και η ομάδα έχει πολλές επιλογές. Όσον αφορά το πώς σκέφτομαι να παρατάξω την ομάδα στο παιχνίδι με τον Ρήγα, λογικό είναι να μην μπορώ να αποκαλύψω τα σχέδιά μου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό το βγαίνει στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη με τον Ρήγα τον έχουμε εμείς».

Για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών: «Καταφέραμε σε 15-20 μέρες, μαζί με Σωτήρη Πετσιμέρη, έναν καταξιωμένο γυμναστή, να δουλέψουμε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και η ομάδα παρουσιάζεται βελτιωμένη».

Για το αν έχει ευχάριστο… πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας: «Είμαι κατασταλαγμένος σε 12-14 παίκτες, όσον αφορά την ενδεκάδα και αλλαγές υπάρχουν ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Νομίζω πως αυτοί, ως επί το πλείστον, μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής τις στατικές φάσεις: «Προσπαθούμε να βελτιωθούμε στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έχουμε ένα πρόβλημα στις στατικές φάσεις, ωστόσο, το ζητούμενο είναι το γκολ. Πιστεύω – και αυτό το λέω διαρκώς – πως η ομάδα θα βρει τρόπους να σκοράρει πιο εύκολα. Εύχομαι αυτό να γίνει από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ρήγα. Θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα, θα δώσουν άλλη ποιότητα στον Ολυμπιακό. Θα έχουμε πιο καλή πάσα, αλλά και στις στατικές φάσεις θα έχουμε καλύτερα χτυπήματα. Έχουμε, πλέον, ποιοτικές επιλογές παικτών, για τις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ».

Για το αν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές έχουν εγκλιματιστεί στο νέο τους περιβάλλον: «Νομίζω πως έχουν μπει πλήρως στο κλίμα της ομάδας. Δουλεύουμε σ’ ένα πλάνο παιχνιδιού, με σκοπό να προσαρμόσουμε τους νέους παίκτες στο υπόλοιπο σύνολο. Υπήρχε ένα ερωτηματικό, πως θα συνυπάρξουν οι παλιοί παίκτες με τους καινούργιους μέσα στο παιχνίδι. Είμαι, ωστόσο, χαρούμενος που γρήγορα «έδεσαν» οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές με τους υπόλοιπους παίκτες. Μέσα από τη δουλειά θα βγάλουμε αυτοματισμούς και θα συνδυάζουμε θέαμα και νικηφόρα αποτελέσματα».

Για τον Λεωνίδα Χρήστου, ο οποίος αποκτήθηκε για τη θέση του φορ: «Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει για τον Λεωνίδα Χρήστου είναι πολύ καλές. Είναι παίκτης περιοχής, ψηλός και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σημαντικά».

Για τη θέση του αριστερού μπακ: «Στην παρούσα φάση για τη θέση του αριστερού μπακ έχουμε τον Δήμο Κόκα και τον Γελαδάρη, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μάλιστα, σ’ αυτή τη θέση έχει παίξει και στις προηγούμενες ομάδες του».

Απόδοση δηλώσεων: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις