Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 16ης αγωνιστικής (+πίνακας Βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 16η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ   κι  ως κερδισμένοι της αγωνιστικής  θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν Θησέας και Αγ. Παρασκευή, που αντίστοιχα διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο και στον αντίποδα έπιασε το γκρουπ των άλλων τριών ομάδων που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία,  αφού Ηρακλής και Παγασητικός ηττήθηκαν  από Σκιάθο (3-1) κι Αίαντα Σούρπης (0-3), την ώρα που ο Πηλέας πήρε ένα βαθμό με εντός έδρας ισοπαλία, χωρίς σκορ,  με τον Μαγνησιακό.

Αναλυτικότερα, συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση Σαρακηνού- Θησέα, που έγινε στο γήπεδο Σαρακηνού κι έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων (1-2), αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος λάσπες, λόγω της καταρρακτώδους  βροχής που προηγήθηκε  και γι΄ αυτό το λόγο η διοργανώτρια αρχή πρότεινε την αναβολή του παιχνιδιού. Ωστόσο,  οι ομάδες προτίμησαν ν’ αγωνιστούν κι εν τέλει αποζημίωσαν με το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν τους πολλούς φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο δεύτερος της βαθμολογίας Διαγόρας έχασε πολύτιμο έδαφος, καθώς ήρθε ισόπαλος  1-1 με τον Πύρασο στη Νέα Αγχίαλο, έχοντας δοκάρι στις καθυστερήσεις. Έτσι είδε τη διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει και πάλι, με την αγωνία για την απόφαση της ένστασης να κορυφώνεται, αφού θα συντελέσει αποφασιστικά στην εξέλιξη της κούρσας του πρωταθλήματος.
Ο Πρωτεσίλαος υποδέχθηκε στην έδρα του την Ακρόπολη και οι δύο ομάδες ήταν σαν να βλέπουν επανάληψη του  αντίστοιχου παιχνιδιού του α’ γύρου,  αφού και πάλι η Ακρόπολη έχοντας δεχθεί προηγουμένως γκολ λίγο πριν το 90’, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις  με σκόρερ τον Τσουκάλη κι αυτή τη φορά.
Η Σκιάθος χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε με 3-1 επί του Ηρακλή στην έδρα της,  ενώ ο Αίαντας επίσης πήρε εύκολη νίκη στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, επί του Παγασητικού  (0-3). Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν οι δυο ομάδες, αφού υπήρξαν αποβολές εκατέρωθεν.
Πηλέας και Μαγνησιακός έμειναν στο 0-0, σε ένα γήπεδο  που ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, παρά τη βροχή που προηγήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα και μια ανούσια υπεροχή ιδιαίτερα στο α’ μέρος.
Τέλος, η Αγ. Παρασκευή πέτυχε πολύ σημαντική νίκη επί του Ανθ. Γαζή (2-1) με ανατροπή στο σκορ, έχοντας στο ενεργητικό της και τρία δοκάρια. Πολύ ένταση εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και μεταξύ των φιλοξενούμενων στα αποδυτήριά τους, σε μια ενδοοικογενιακή υπόθεση.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Σκιάθος- Ηρακλής Β. 3-1
Πρωτεσίλαος- Ακρόπολις 2-2
Παγασητικός- Αίας 0-3
Αγ. Παρασκευή- Ανθ. Γαζής 2-1
Πύρασος- Διαγόρας 1-1
Σαρακηνός- Θησέας 1-2
Πηλέας- Μαγνησιακός 0-0

Η Βαθμολογία

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Η επόμενη αγωνιστική (17η Αγωνιστική)
Ηρακλής Β.- Ακρόπολις
Αίας- Σκιάθος
Ανθ. Γαζής- Πρωτεσίλαος
Διαγόρας- Παγασητικός
Θησέας- Αγ. Παρασκευή
Μαγνησιακός- Πύρασος
Πηλέας- Σαρακηνός

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις