Τρίτη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-0 από τον ΝΠΣ «Βόλος» (photos)

Σε ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στον ΝΠΣ «Βόλος» και στον Ολυμπιακό Βόλου, οι «κυανέρυθροι» με καταπληκτικό σουτ του Βασίλη Μάντζη στο 24’, νίκησαν με 1-0, προσθέτοντας μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους. Για τον Ολυμπιακό, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και πλέον η ομάδα θα πρέπει να ανακάμψει στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Ο ΝΠΣ «Βόλος» δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς νίκησε τους «ερυθρόλευκους» με 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μάντζης με σουτ στο 24’.  Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που είχε τις φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός, κυρίως με αντεπιθέσεις. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ωστόσο, ο ΝΠΣ «Βόλος» κατάφερε στην πρώτη καλή φάση που του παρουσιάστηκε να πάρει το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ αν οι ποδοσφαιριστές του νεοσύστατου ποδοσφαιρικού συλλόγου ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα, διότι ήταν ανώτεροι των «ερυθρόλευκων» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Πώς παρατάχθηκε ο ΝΠΣ «Βόλος»
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Χουάν Φεράντο, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Μούτσα. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ντεντάκης και το αριστερό ο Ζέρης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Δημόπουλος και Γκαλίτσιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Πιαστόπουλος, Καμπαγέρο και Πίτου Γκαρσία. Στις πτέρυγες της επίθεσης ξεκίνησαν, ο Ηλιόπουλος, από τη δεξιά πλευρά και ο Πέντα από την αριστερή. Τέλος, σε ρόλο κεντρικού επιθετικού ξεκίνησε ο Μάντζης.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Λάκης Μπακάλης, προτίμησε να επιλέξει σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Τόσκας, Νόνης, Παπαϊωάννου και Γελαδάρης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Λούγκος. Μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ευθυμιάδης, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Διβανές από δεξιά και ο Μέμμος από αριστερά. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Καμπλιώνης.

Προβάδισμα με Μάντζη για ΝΠΣ «Βόλος» στο πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 4’ η κεφαλιά του Καμπλιώνη μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, έφυγε εκτός εστίας, ενώ το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Διβανές κατέληξε στην αγκαλιά του Μούτσα. Δέκα λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ του Καμπλιώνη πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων», ενώ το σουτ του Μέμμου από πλάγια θέση στο 21’ έφυγε άουτ.
Ο ΝΠΣ «Βόλος» κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα μέχρι το 24’, όπου ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη φάση που δημιούργησε στην περιοχή των «ερυθρόλευκων». Ο Ζέρης μεταβίβασε από την αριστερή πλευρά τη μπάλα στον Μάντζη και ο κεντρικός επιθετικός των γηπεδούχων δοκίμασε το σουτ με το δεξί πόδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Καραγκιολίδη, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.
Μετά από τρία λεπτά, το σουτ του Ζέρη, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καραγκιολίδης. Στο 30’ η εκτελέση φάουλ του Ευθυμιάδη, όπως και εκείνη του Δημόπουλου στο 33’, έφυγαν αμφότερες εκτός εστίας. Στις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους, το κοντινό πλασέ του Μάντζη στο 41’, καθώς και το μακρινό σουτ του Δημόπουλου, κατέληξαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον Καραγκιολίδη.

Καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος οι «κυανέρυθροι»  
Ο ΝΠΣ «Βόλος» δημιούργησε πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε σε κάποια από αυτές να πετύχει ένα ακόμη τέρμα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 47’ το πλασέ του Ηλιόπουλου και στο 52’ η κεφαλιά του ίδιου κατέληξαν άουτ, όπως και το σουτ του Πέντα στο 54’ και το σουτ του Σέττου στο 65’.
Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον νεοσύστατο ποδοσφαιρικό σύλλογο, με τον Ηλιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από κοντινή απόσταση και τον Καραγκιολίδη να του λέει «όχι», αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στο 71’ το σουτ που επιχείρησε ο Πίτου Γκαρσία από μακρινή απόσταση αποκρούστηκε αρχικά από τον Καραγκιολίδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το νέο σουτ που επιχείρησε ο Ηλιόπουλος από κοντινή και πλεονεκτική θέση, έφυγε εκτός εστίας.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στους «ερυθρόλευκους». Ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του ΝΠΣ «Βόλος» στο 79’, αλλά ο Μούτσα κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και να διατηρήσει το προβάδισμα της ομάδας του, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Καρατέρπου.
Σκόρερ: 24’ Μάντζης.
Κίτρινες: 20’ Πιαστόπουλος, 76’ Μάντζης, 82’ Δημόπουλος, 85’ Πέντα, 90’ Ζέρης-80’ Λούγκος, 94’ Χρήστου.
Διαιτητής: Καρατέρπος (Κοζάνης).
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Τζιαμπάσης (Κοζάνης).
ΝΠΣ «ΒΟΛΟΣ»: Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος,Γκαλίτσιος, Πιαστόπουλος (60’ Μηλιώτης), Πέντα (87’ Σαλαμούρας), Καμπαγιέρο, Μάντζης, Γκαρσία, Ηλιόπουλος (87’ Τζελίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Παπαϊωάννου, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Μέμμος, Λούγκος (85’ Δ. Κόκκας), Διβανές (75’ Χρήστου), Ευθυμιάδης (46’ Σέττος), Καμπλιώνης.

Οι χορηγοί του ρεπορτάζ του αγώνα, ΝΠΣ «Βόλος»-Ολυμπιακός Βόλου:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις