Επένδυση 1,1 δισ. ευρώ από Γιαννακόπουλο και funds στο ΟΑΚΑ!

Η χθεσινή αποκάλυψη του Βασίλη Βέργη στη Live Sport για το σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με βασική προϋπόθεση την επένδυση του ιδίου και ξένων funds στο ΟΑΚΑ έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επιβεβαίωσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 πως υπάρχει βάση στις πληροφορίες αυτές, ενώ ενήμερος είναι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Σημερινό δημοσίευμα της Live Sport αναφέρει πως το ύψος της επένδυσης από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και τους ξένους επιχειρηματίες που θα συνδράμουν θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και η σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στην κυβέρνηση. Οι επαφές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, το ζήτημα είναι πολύπλοκο νομικά, ωστόσο υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι σε ανοικτή γραμμή με όλους τους αρμόδιους, ενώ ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ηγείται του fund που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά ακόμη είναι ασαφές πώς θα μοιραστούν τα μερίδια μεταξύ των εμπλεκόμενων στο πρότζεκτ. Όπως αναφέρει η Live Sport, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ να ανήκει σε ξένους επενδυτές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει ένα ποσοστό της τάξεως του 25%, ενώ το αντίστροφο θα ισχύσει για την ΚΑΕ και άνθρωποι του αφεντικού του μπάσκετ θα ελέγχουν τον Ερασιτέχνη.