Σούπερ ντέρμπι Πορτογαλία-Ισπανία στο Σότσι

Το ντέρμπι του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται απόψε στις 21.00 (ΕΡΤ1) στο Σότσι, όπου θα αναμετρηθούν Πορτογαλία και Ισπανία. Δύο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Η Πορτογαλία πάει στο Μουντιάλ ως η πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό την αναγκάζει να διατηρεί υψηλές βλέψεις, όσο κι αν ο Σάντος παραμένει χαμηλών τόνων και τονίζει ότι ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο και από κει και μετά παιχνίδι με παιχνίδι. Σε συνολικά 29 επίσημα ματς με τον Σάντος, ο απολογισμός της είναι 19 νίκες, εννέα ισοπαλίες και μία ήττα. Η προετοιμασία κύλησε ομαλά, ήρεμα και αυτό είναι κάτι που επίσης πιστώνεται στο Σάντος, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα. Επίσης, δεν έχει προκύψει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

«Γνωρίζουμε την Ισπανία, μία ομάδα πάρα πολύ ισχυρή. Έχουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους, αλλά εμείς θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο να κερδίσουμε» δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Χαμός στην Ισπανία δημιούργησε η ανακοίνωση της συμφωνίας της Ρεάλ Μαδρίτης με τον προπονητή Χουλιέν Λοπετέγκι το απόγευμα της Τρίτης, παρότι στις 22 Μαΐου εκείνος είχε δώσει τα χέρια με την ομοσπονδία για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2020. Η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε unfair, εξαιτίας του τάιμινγκ που έγινε και των αναταράξεων που πιθανώς επέφερε στο εσωτερικό της ομάδας. Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας την απόλυση του Λοπετέγκι από την εθνική. Την ομάδα θα καθοδηγήσει ο Ιέρο, μέχρι πρότινος βοηθός του Λοπετέγκι και τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας. Υπάρχει δίλημμα για την επίθεση ανάμεσα σε Ντιέγκο Κόστα και Ιάγκο Άσπας. Έτοιμος ο Πικέ, δύσκολα θα ρισκάρει ο Καρβαχάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Ζοσέ Φόντε, Πέπε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γ. Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Άντριεν Σίλβα, Φερνάντες, Ρονάλντο, Γκέδες.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ίσκο, Κόκε, Ινιέστα, Σίλβα, Ντιέγκο Κόστα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις