Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού Β. στο πρώτο φιλικό

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης, από το πρώτο φιλικό των «ερυθρολεύκων» με αντίπαλο την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Είναι γεγονός, πως για την εποχή ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, ως ομάδα. Σίγουρα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν σκληρά, αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο και σύντομα θα δημιουργήσουν την ομάδα που όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα επιθυμούν.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με διάταξη 4-5-1, με τον Σαχινίδη, που έπαιξε ως σέντερ φορ στο πρώτο ημίχρονο, να γυρίζει πιο πίσω (δίπλα στον Ευθυμιάδη που αγωνίστηκε ως «δεκάρι»), όταν η ομάδα αμύνονταν.

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ταλαντούχους παίκτες και σαφώς πιο «δεμένη», έπαιξε με τη μπάλα κάτω, αποφεύγοντας τις «γιόμες».

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να «χτίσουν» το παιχνίδι από την άμυνα, η μπάλα περνούσε από τον άξονα, τα χαφ, ενώ οι δύο μπακ στο πρώτο ημίχρονο (Σάββας και Μπουτζίκος), ανεβοκατέβαιναν συνεχώς στις πλευρές. Μάλιστα, το πρώτο γκολ προήλθε από ενέργεια του Σάββα από τα δεξιά και σέντρα στο κεφάλι του Σαχινίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Σίγουρα, λείπουν ακόμη οι αυτοματισμοί από την ομάδα κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πρώτον, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα που τώρα «χτίζεται» και οι παίκτες θα πρέπει να βρεθούν μεταξύ τους κι αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια και δεύτερον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα προέρχεται από ένα δεκαήμερο επίπονης προετοιμασίας, με διπλές προπονήσεις καθημερινά και τα πόδια των παικτών είναι βαριά.

Στη άμυνα έγιναν ορισμένα επιπόλαια λάθη, τα οποία τα πλήρωσε με δύο γκολ ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αυτά θα διορθωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ντέιβιντ Ναζίμ αποτελεί εγγύηση στο χώρο του κέντρου, καθώς βοηθά την ομάδα, τόσο ανασταλτικά, όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Αστέριος Γιακουμής με την εμπειρία του κατηύθυνε την ομάδα από πίσω. Ο Αντώνης Ζγκούρι στο πρώτο ημίχρονο ήταν «μπουκωμένος» από την προετοιμασία, στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, όταν άλλαξε και πλευρά (αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα) πάτησε αρκετές φορές περιοχή και μάλιστα πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και έχασε μία ακόμη ευκαιρία.

Ο Βασίλης Σαχινίδης είχε πολύ καλές κινήσεις στο χώρο, «έσπαγε» τη μπάλα στις πλευρές, είχε καλά τελειώματα και ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των «ερυθρολεύκων».

Ο Σερτζίνιο στο δεύτερο ημίχρονο είχε και αυτός ορισμένες καλές ενέργειες, ενώ από αυτόν προήλθε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, το οποίο σημείωσε ο Ζγκούρι.

Ο Άρης Λώττας έκανε περίτεχνες ενέργειες, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και θα μπορούσε να είχε σημειώσει ένα υπέροχο γκολ από το κέντρο του γηπέδου, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο κόσμος έδειξε να μένει ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, στο πρώτο φιλικό της χρονιάς, χειροκρότησε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και περιμένει από την ομάδα να δείξει τις αρετές της μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις