Με Σαχινίδη ο Ολυμπιακός Β. 1-0 τον Απόλλωνα Λάρισας (photos)

Σ’ ένα παιχνίδι που πήγε στη δύναμη και στο πάθος, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν νικητής απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό στάδιο, επικρατώντας με 1-0, χάρη στο τέρμα του σημείωσε στο 59’ ο Βασίλης Σαχινίδης.

Αυτό ήταν το τέταρτο φιλικό ματς των «ερυθρολεύκων» στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και η δεύτερη νίκη, μετά από αυτή απέναντι στα Μετέωρα την περασμένη Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός σ’ ένα δυνατό τεστ, με αντίπαλο μια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κράτησε για πρώτη φορά την εστία του ανέπαφη, με τον Περικλή Αμανατίδη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του, ένα μήνα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ενδεκάδα του φιλικού με τον Άρη, πριν από μία εβδομάδα στο Πανθεσσαλικό, με μία αλλαγή. Στο βασικό σχήμα αγωνίστηκε ο Νόνης, αντί του Οικονομόπουλου, που προφυλάχθηκε, καθώς είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση με του «κίτρινους».

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ οι Σάββας (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Λεάντρο. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Ναζίμ και Ρόκας, ο Ζγκούρι έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Σερτζίνιο στην αριστερή, με τον Ευθυμιάδη να αγωνίζεται πίσω από τον Σαχινίδη που ήταν η «αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό στην επίθεση.

Τρία δοκάρια ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, μοιρασμένο, με τον Απόλλωνα Λάρισας να παίζει δυνατά και να δυσκολεύει τους παίκτες του Ολυμπιακού στο να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο 10λεπτο, διάστημα όπου είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3’ με τον Σερτζίνιο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός επιχείρησε σέντρα σουτ με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Κουτογλίδη. Μετά το 10’ και μέχρι το 25’ οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, συνέχισαν να παίζουν δυνατά, σε αθλητικά ωστόσο πλαίσια, και στο 10’ μετά από λάθος του Λεάντρο ο Μαρκολίνο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Γιακουμή δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια. Στο 24’ Ο Κουρτεσιώτης σούταρε, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου, άλλαξε πορεία, όμως ο Γιακουμής δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε.

Στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν την απόδοσή τους και ήταν αυτοί που έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 28’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Χατζής προ το Ζγκούρι έβαλε το πόδι, με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ. Ο Σερτζίνιο ανέλαβε να το εκτελέσει, ο Ζγκούρι πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, για να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κουτογλίδη.

Από την πλευρά του ο Απόλλων είχε μία καλή επιθετική στιγμή στο 43’ με τον Λουκάο, ο οποίος σούταρε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να αποζημιώσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στο Πανθεσσαλικό.

Σκόραρε ο Σαχινίδης
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, καθώς έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχουν στη διάθεσή τους. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β’ μέρος, με στόχο να κυνηγήσει το γκολ. Ήταν καλύτερος του Απόλλωνα και κατάφερε στο 59’ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Σκόρερ ο Βασίλης Σαχινίδης, ένας πρώην παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας. Ο έμπειρος επιθετικός με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Άρη Λώττα, ο οποίος ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων, πριν πασάρει στον Σαχινίδη.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Βασίλης Σαχινίδης έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας με το σημερινό τέσσερα γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Δεν πέτυχε γκολ στη φιλική αναμέτρηση με τον Άρη, στην οποία ο Ολυμπιακός έχασε με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, δεν είχε να επιδείξει φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, ενώ δεν επέτρεπε στους παίκτες του Απόλλωνα να γίνονται απειλητικοί για την «ερυθρόλευκη» εστία. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καλή ανάπτυξη, με τον Ολυμπιακό όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά να παρουσιάζεται καλύτερος και με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, μετά το 15’.

Ο Απόλλων στο 93′ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Βαγενάς βγήκε τετ α τετ με τον Παλιούρα, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το 1-0 για την ομάδα του.

Διαιτητής: Τασιόπουλος (ΕΠΣΘ
Βοηθοί: Κυριαζής, Σαμαράς (ΕΠΣΘ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής (80’ Παλιούρας), Σάββας (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπουτζίκος, Νόνης (80’ Παπαϊωάννου), Λεάντρο, Ρόκας (76’Κόλα), Ναζίμ (90’ Καναβός), Σερτζίνιο (88’ Μαργαρίτης), Ζγκούρι (54’ Σκοπελίτης), Ευθυμιάδης (54’ Λώττας), Σαχινίδης (68’ Φλίγκος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουτογλίδης, Σκούπρας (80’ Ταουσάνης), Κουρτεσιώτης (72’ Ρενάτο), Κοντοές (80’ Κακάμης), Σουλιώτης (54’ Αγιώτης), Λούκας (55’ Κοντοθανάσης), Τσακυργιάννης (63’ Βαγενάς), Χατζής (76’ Μπιμάυ), Λουκάο (63’ Γκουντρουμπής), Μαρκολίνο (76’ Γαρυφαλλόπουλος), Τασούλης (52’ Καμπέρης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις