Grand Prix Ιταλίας: Ο Κίμι Ράικονεν πήρε την pole position

Μετά από την κορυφαία μάχη σε κατατακτήριες δοκιμές τα τελευταία χρόνια, ο Κίμι Ράικονεν πήρε παλικαρίσια pole στον- εντός έδρας για τη Φεράρι- αγώνα της Μόντσα, με τον Φέτελ πίσω του να συμπληρώνει το ονειρώδες κόκκινο 1-2 και το Χάμιλτον τρίτο.

Εντάξει, ναι: το μυαλό του πολλές φορές είναι αλλού γι’ αλλού. Δεν είναι ρομπότ όπως, για παράδειγμα, είναι ο Αλόνσο που παλεύει πάντα για ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει- αν του στραβώσει το πράγμα, τα παρατάει και πηγαίνει για… βότκες. Είναι, για να του πούμε μπακαλίστικα, ένας «τεμπέλης» παγκόσμιος πρωταθλητής.

Είναι, όμως, ο πιο «ωμά» ταχύς οδηγός σε ολόκληρο το γκριντ- ακόμα και στην προχωρημένη ηλικία των (σχεδόν) 39- και φρόντισε να το αποδείξει περίτρανα σήμερα στην Ιταλία: μετά από μια επική μάχη στην οποία η πρωτιά άλλαξε 3 φορές μέσα σε ελάχιστα δεύτερα, ο Ράικονεν πήρε, στο τέλος, την πολυπόθητη εντός έδρας pole (18 συνολικά στην καριέρα του) και θα εκκινήσει αύριο από την 1η θέση για πρώτη φορά μετά το Μονακό πέρυσι.

Μάλιστα, το πάρτι της Σκουντερία ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση του Φέτελ, ο οποίος στο νήμα κατάφερε να ρίξει 3ο τον Χάμιλτον, που το πάλεψε ακόμα και για να πάρει το P1, αλλά είδε την Κόκκινη να του χαλάει τα σχέδια.

Μπότας, Φερστάπεν, Γκροζιάν, Σάινθ, Οκόν, Γκασλί και Στρολ (πάρα πολύ καλά δοκιμαστικά για τον μικρό) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσιάζει ο Αλόνσο, που είχε κι ένα «επεισόδιο» με τον Μάγκνουνσεν σε μια στροφή.

Ο Κίμι, λοιπόν, παρά τον… πόλεμο που δέχεται από την ίδια του την ομάδα ενίοτε και το καταστροφικό Σπα την προηγούμενη βδομάδα, είναι εδώ και θα παλέψει αύριο, μαζί με τον Φέτελ, για τη νίκη.

Αν, δηλαδή, τον αφήσει η Φεράρι…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις