Καφενταράκης: «Απόλυτα επιτυχημένο το διεθνές καμπ στον Βόλο»

Μετά τη… θύελλα, η ηρεμία. Διοικητική ηρεμία την οποία φρόντισε να δώσει το τελευταίο οκτάμηνο, η παρουσία του Γιάννη Καφενταράκη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Ο Βολιώτης παράγοντας, ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο επάγγελμα, με αφορμή το διεθνές προπονητικό καμπ που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και αναφέρθηκε αποκλειστικά στην επόμενη μέρα του ελληνικού τζούντο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «όσο σεβασμό κι αν νιώθω για το παρελθόν, αυτό που προέχει είναι να δημιουργήσουμε τις ιδανικές καταστάσεις για το παρόν και το μέλλον».

Ο Γιάννης Καφενταράκης, παρά τις… εξωαγωνιστικές μάχες που εξακολουθεί να δίνει (σε δικαστικό πλέον επίπεδο) με το παρελθόν, βλέπει… μισογεμάτο το ποτήρι της επόμενης μέρας για το άθλημα. Ειδικά μετά το διεθνές καμπ που έγινε το τελευταίο 10ήμερο στον Βόλο με τη συμμετοχή 100 αθλητών και αθλητριών από Σερβία, Ρωσία, Γεωργία, Ουγγαρία και φυσικά την Ελλάδα, νιώθει ότι «ο καθημερινός κόπος των ανθρώπων που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα αυτής της ομοσπονδίας, δεν πάει χαμένος. Υπάρχει ταλέντο, σοβαρότητα και κυρίως όρεξη για δουλειά από τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των 10 ημερών που διήρκεσε το καμπ, έδειξαν, αλλά και απέδειξαν, ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους».

«Το καμπ είχε τρομαχτική απήχηση και επιτυχία. Για την ακρίβεια θα μπορούσα να πω ότι η ανταπόκρισή του ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Υψηλού επιπέδου αθλητές από ξένες χώρες, που έγιναν μετά από δική μου επιλογή, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το καμπ που έγινε στον Βόλο. Η συντριπτική πλειοψηφία δε, παραδέχθηκε ότι το επίπεδο της νέας γενιάς του ελληνικού τζούντο είναι υψηλό κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού σε αυτό ακριβώς το σημείο δίνουμε βάρος. Τη νέα γενιά. Την επόμενη γενιά του ελληνικού τζούντο, στην οποία προσπαθούμε να δίνουμε τα εφόδια για να βελτιώνεται συνεχώς. Τα διεθνή αγωνιστικά τεστ, τόσο τα εφετινά όσο κι αυτά των επόμενων ετών, είμαστε βέβαιοι πως θα μας δικαιώσουν», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ.

Για τον Γιάννη Καφενταράκη, αλλά και συνολικά τη διοίκηση που… επανήλθε στα πράγματα μετά τη διοικητική τρικυμία του ενός έτους, οι στόχοι της επόμενης μέρας, έχουν να κάνουν καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια.

«Το πρώτο και βασικότερο που θέλαμε -και το επιτύχαμε- ήταν η επανεκκίνηση των εθνικών ομάδων που είχαν διαλυθεί την προηγούμενη χρονιά. Το καταφέραμε και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα σε μεγάλα ή και και μικρότερα διεθνή τουρνουά. Οι εθνικές ομάδες μέρα με τη μέρα βρίσκουν τον δρόμο τους και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι γι` αυτό. Στην προσπάθεια αυτή, συνέβαλαν και τα δυνατά καμπ που έγιναν σε Αμύνταιο, Γιάννενα και τώρα στον Βόλο, τα οποία και έδωσαν περαιτέρω εφόδια τεχνικής κατάρτισης στους νεαρούς αλλά και τους μεγαλύτερους αθλητές μας. Τα αποτελέσματα που περιμέναμε τα είδαμε, τα χαρήκαμε και τα πανηγυρίσαμε. Όμως δεν σταματάμε εκεί την προσπάθεια. Προχωράμε με το βλέμμα στο μέλλον», είπε ο Γιάννης Καφενταράκης.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος, «προχωρήσαμε στην ανασυγκρότηση των επιτροπών της ΕΟΤ με στόχο την ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία τους. Νέος κόσμος, νέα πρόσωπα, άνθρωποι με όρεξη για δουλειά. Παράλληλα από τη νέα χρονιά μπαίνουν σε λειτουργία καινοτόμα πρωταθλήματα με διεξαγωγή αγώνων Ne Waza, τα οποία ευελπιστούμε ότι θα τραβήξουν περισσότερο κόσμο στο τζούντο, ο οποίος ενδεχομένως δεν θέλει να συμμετάσχει σε πρωταθλήματα».

Η επίτευξη των στόχων  που έχει βάλει η ΕΟΤ περνάει βέβαια και από το οικονομικό κομμάτι για το οποίο ο Γιάννης Καφενταράκης τονίζει ότι «γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ενίσχυση της ομοσπονδίας.  Η ανάπτυξη των εθνικών ομάδων, είτε με τη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, είτε με τα καμπ προετοιμασίας που γίνονται ανά την Ελλάδα, επιβάλει την εξεύρεση πόρων από την πλευρά μας και σε αυτό το μείζον θέμα έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση».

Το ευχάριστο, όπως τονίζει πάντως ο πρόεδρος της ΕΟΤ είναι ότι «πλέον υπάρχει ηρεμία στο χώρο του αθλήματος. Τα σωματεία συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι` αυτό. Παράλληλα, όπως είδαμε και στο καμπ του Βόλου, τα σωματεία κάνουν εξαιρετική δουλειά στο αγωνιστικο κομμάτι, δημιουργώντας αθλητές υψηλού επιπέδου. Κι αυτό ακριβώς μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Καφενταράκης αν και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιος για να μιλήσει είναι ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, έκανε την πρόβλεψη ότι «το ελληνικό τζούντο θα έχει παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο». Για τον Τσελίδη, που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σε κάποια τουρνουά, είπε ότι «είναι ένας αθλητής με ήθος, μορφωμένος και αξιοθαύμαστη επιμονή για το αποτέλεσμα. Επιμένει. Παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι πολύ καλά τεχνικά καταρτισμένος».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΟΤ αναφέρθηκε και στη διαδικασία ανάληψης διεθνών διοργανώσεων μέσα στα επόμενα χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ήδη έχουμε έτοιμους φακέλους για την ανάληψη Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέσα στο 2020. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον γγΑ, Ιούλιο Συναδινό, έχουμε έτοιμες προτάσεις για τη διεξαγωγή κορυφαίων τουρνουά στη χώρα μας την επόμενη διετία. Διαθέτουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία για φιλοξενία υψηλού επιπέδου τουρνουά στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα πάνω στο θέμα αυτό».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις