ΝΙΚΗ-πρόκριση στο ρελαντί… (photos)

Χωρίς να αγχωθεί και χωρίς να ανεβάσει «στροφές» η Νίκη Βόλου κέρδισε με 3-0 τη Δήμητρα Ευξεινούπολης και προκρίθηκε στα προημητελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι Γιώργος Κούτσης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε άλλους με μικρότερη παρουσία στα επίσημα παιχνίδια. Το σκορ για τη Νίκη άνοιξε ο Βουρδάκης στο 43’, ενώ ο Ιορδανίδης στο 64’ κλείδωσε την πρόκριση. Στο 89’ ο Τζιώρας συνδύασε την επιστροφή του στους αγώνες με γκολ καθώς σημείωσε με κεφαλιά το τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Με περισσότερη διάθεση η Δήμητρα

Οι γηπεδούχοι με περισσότερη διάθεση και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη «χημείας» του αρχικού σχήματος της Νίκης, έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους και για δέκα λεπτά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ όταν σε κόρνερ του Φούκη, ο Στεφανής έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.

Πέταξε ευκαιρίες

Η ευκαιρία αυτή φάνηκε να ξύπνησε τους παίκτες του Γιώργου Κούτση που ανέβασαν στροφές και δύο λεπτά αργότερα έφτασαν μία ανάσα από το 0-1. Ο Ματθαίου σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά στον Βουρδάκη, ο οποίος γέμισε συρτά στην μικρή περιοχή, με τον Τζιώρα να σουτάρει και τον Μπράνο να λέει «όχι». Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Ιορδανίδη, με τον μέσο της Νίκης να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον πορτιέρε των γηπεδούχων να σώζει και πάλι. Στο 14’ η Δήμητρα απείλησε την εστία της Νίκης όταν το μακρινό σουτ του Θωμαΐδη, δυσκόλεψε τον Κώστα Παπαδόπουλο που έβγαλε σε κόρνερ.

Με τη Δήμητρα να κρατά, σχετικά εύκολα, μακριά από τα καρέ της τους επιθετικούς της Νίκης και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να «βρεθούν» μεταξύ τους κύλησαν τα επόμενα λεπτά του αγώνα. Στο 25’ οι κυανόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν, όταν ο  Ιορδανίδης έβγαλε δεξιά στον Ντινιωτάκη, αυτός πέρασε συρτά την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των «πρασίνων», με τον Τζιώρα να πιάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να γλύφει το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπράνου και να καταλήγει άουτ.

Τη λύση ο Βουρδάκης…

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν τις γραμμές τους μπλοκάροντας τους επιθετικούς της Νίκης που δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Μπράνου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς κυλούσε προς το ημίχρονο με το στείρο 0-0, η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Βουρδάκη. Ο Ντινιωτάκης με πλάγιο έφερε την μπάλα στην περιοχή της Δήμητρας, ο Στεφανής δεν μπόρεσε να διώξει, αυτή στρώθηκε στον Βουρδάκη που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας  το 0-1.

Σε χαμηλό τέμπο και η επανάληψη

Σε χαμηλό τέμπο κινήθηκε η Νίκη Βόλου και στην επανάληψη με τη Νίκη να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της, να κλειδώνει την πρόκριση στο 64’ και να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στο 89’. Ο Γιώργος Κούτσης θέλοντας να δώσει περισσότερη ενέργεια στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αντικατέστησε τους Αναστασίου και Βουρδάκη με τους Μέτσε και Μακενγκό με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή του 2ου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους όταν στο 47’ το σουτ του Φούκη κόντραρε στον Ντινιωτάκη και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Η Νίκη απάντησε με σουτ του Μακενγκό που πέρασε μόλις άουτ στο 51’ ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ιορδανίδη εξουδετέρωσε ο Μπράνος.

Κλείδωσε με Ιορδανίδη

Παρά τη σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων η Νίκη βρήκε το δρόμο για το δεύτερο γκολ με το οποίο κλείδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα, στο 64’ ο Ματθαίου έκανε τη συρτή σέντρα με τον Τζιώρα να πλασάρει και τον Μπράνο να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Ιορδανίδης που εύκολα έγραψε το 0-2.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, φτάνοντας κοντά στην μείωση του σκορ στο 68’ όταν σε σέντρα του Ξηροκώστα ο Φούκης σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Επιστροφή στα γκολ για Τζιώρα

Κι ενώ το ματς κυλούσε «σβηστά» προς την ολοκλήρωσή του, ο Τζιώρας με κεφαλιά σε σέντρα του Ματθαίου διαμόρφωσε το τελικό 0-3, με τον επιθετικό των κυανολεύκων να συνδυάζει την επιστροφή του στην δράση με γκολ που θα του δώσει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:  

Δήμητρα Ευξεινούπολης: Μπράνος, Γαλατσίδας, Μπαράκου, Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος, Φούκης, Θωμαΐδης (74’ Γκαρνίδης), Κακλιάς (56’ Αραπίτσας), Ζαντιώτης (61’ Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας (74’ Πρατής).

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος, Ντινιωτάκης, Κυριαλάνης, Καντούτσης (80’ Θ. Παπαδόπουλος), Λάιος, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (74’ Σιώμος), Βουρδάκης (46’ Μακενγκό), Ματθαίου, Αναστασίου (46’ Μέτσε), Τζιώρας.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις