Με νίκη στην Καλαμαριά ο Ολυμπιακός πλησιάζει την τριάδα (pregame)

Ευνοϊκά ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της Football League, καθώς η Ζάκυνθος έχασε με 4-0 από τον Αιγινιακό, ενώ ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι στο Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και στη Λαμία. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτούν οι…

…«ερυθρόλευκοι» τις απώλειες βαθμών των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από αυτούς στη βαθμολογία και να προσεγγίσουν την 3η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, θα πρέπει σήμερα Δευτέρα 9/2 να νικήσουν πάση θυσία τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 18.00 (ΟΤΕ Sport 4).
Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός φύγει με το «τρίποντο» από την Καλαμαριά θα μειώσει σε τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την τρίτη της κατάταξης Ζάκυνθο και τρεις από τη Λάρισα που ακολουθεί στη βαθμολογία, μπαίνοντας γερά στο κυνήγι της προνομιούχου τριάδας.
Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες τριών ποδοσφαιριστών. Στο Βόλο έμειναν ο τιμωρημένος Γιώργος Θέος και οι Αλέξανδρος Νικολιάς, Χρήστος Ιντζίδης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αντίθετα, ο Σταμάτης Καρράς είναι απόλυτα εντάξει (δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο) και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Ο Ολυμπιακός καλείται να σπάσει και μια δυσμενή γι’ αυτόν παράδοση, καθώς μόλις μία φορά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φύγει νικητές από το γήπεδο της Καλαμαριάς, στο μακρινό 1977, όταν και είχαν νικήσει με 3-0.
Με δεδομένες τις απουσίες των τριών ποδοσφαιριστών που προαναφέραμε, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα με τερματοφύλακα τον Ρίζο, ενώ την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Ζέρης (δεξιά), Μαργαρίτης (αριστερά) και Γιαλούσης, Μπάρμας κεντρικοί αμυντικοί. Στο χώρο της μεσαίας γραμμή οι Ρόκας και Μαρτίνεθ θα αγωνιστούν στον άξονα, οι Μπεριάν και Μπιτάνγκ στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κυζιρίδη να κινείται πιο ελεύθερα στο κέντρο, πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο. Εκτός κι να προτιμηθεί στο βασικό σχήμα ο Μπαλαντοβαλίεφ. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι Κασμερίδης, Τριανταφυλλάκος, Μακρυδημήτρης, Σκοπελίτης, Ντινόπουλος, Καρράς και ο νεοαποκτηθείς Μπουτζίκος. Ο τελευταίος τέθηκε στη διάθεση του Ελευθερόπουλου, καθώς το δελτίο του εκδόθηκε από την ΕΠΟ. Εκτός αποστολής έμειναν, πέρα από τους Θέο, Ιντζίδη, Νικολιά και οι Κολίτσι, Κεσίδης.

Χωρίς Ψυχογιό, Μπάμπα η Καλαμαριά
Η προετοιμασία του Απόλλωνα ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Διλμπέρης ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του. Οι νεοαποκτηθέντες Νίκος Ψυχογιός και Μπίμο Μπάμπα δεν βρίσκονται στην αποστολή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην ομάδα της Καλαμαριάς αγωνίζονται και τρεις παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι Κατσιαρός, Καπετάνος και Αναστασίου. Στην αποστολή μετέχουν οι: Βρονταράς, Παν. Παπαδόπουλος, Ακασού, Αναστασίου, Βαγγελόπουλος, Ευσταθίου, Καπετάνος, Κατσιαρός, Κιόσε, Καράμπελας, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος, Παναγιωτούδης, Βασ. Παπαδόπουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Τσούτσης, Φιγκερόα και Χατζηλιάδης.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Νταλούκας (Τρικάλων)
4ος διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις