Ν. Τσεκούρας: Αν δεν μπορείτε μαζί, κάντε ξεχωριστές προτάσεις

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τόνισε πως υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στον Παναγιώτη Μποτσιβάλη και στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Τόσο στο σχεδιασμό της ομάδας, όσο και στην οργάνωση.

Καθησύχασε, ωστόσο, τους φιλάθλους, υποστηρίζοντας πως θα βρεθεί λύση για τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Τσεκούρα στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:
«Θέλω καταρχήν να καθησυχάσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Επειδή έχουμε μάθει πολύ στην εσωστρέφεια σ’ αυτήν την ομάδα τα τελευταία χρόνια και στην γκρίνια, ο Ολυμπιακός δε θα χαθεί. Ας μην ανησυχούν λοιπόν και όλοι θα πάνε καλά στο τέλος και θα το δείτε πολύ σύντομα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Όποιος το καταλαβαίνει αυτό είναι κοντά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, καλό θα είναι να μην είναι κοντά στον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πρέπει να σχηματίσει μία αξιόπιστη ομάδα και να διεκδικήσει τα πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ομάδες. Αυτό είναι το σκεπτικό. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν είναι να κάνουμε μία ομάδα Γ’ Εθνικής και απλώς να την έχουμε κι αυτό είναι μία επιλογή, δε χρειαζόμαστε επενδυτές. Το κάνουμε και μόνοι μας. Το κάνει ο Ερασιτέχνης.
Τους είπα το σκεπτικό. Αν θέλετε, να είστε μαζί δυνατοί, ενωμένοι και ενισχυμένοι, να παλέψετε η ομάδα να βγει κατηγορία. Αν δεν μπορείτε, κάντε ξεχωριστές προτάσεις. Τελειώσαμε. Δεν μπορούμε κάθε πέντε λεπτά να μαλώνουμε για το ποιος θα είναι ο προπονητής, ποιους παίκτες θα πάρουμε.
Αυτοί που θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό έχουν το χρόνο να το κάνουν. Να μην βιάζονται οι φίλαθλοι και να μην στεναχωριούνται. Όλα θα γίνουν και αυτό το λέω με κάθε ευθύνη.
Η γενική συνέλευση πέρυσι έδωσε την ομάδα στους κ.κ. Μποτσιβάλη και Τσιμπανάκο για έναν συν ένα χρόνο. Θεωρήθηκε ηθικό, επειδή έβαλαν τα ωραία τους λεφτά, πως δεν γίνεται να τους πετάξουμε στο δρόμο. Έτσι έχουμε μάθει στον Ολυμπιακό. Είπαμε, ας κάνουν μία ακόμη χρονιά την προσπάθεια. Σίγουρα έκαναν λάθη, δεν ανέβηκε η ομάδα κατηγορία. Προσπαθούσα όλο αυτό το διάστημα να τους πείσω ότι πρέπει να συνεχίσουν μαζί και να ενισχυθούμε κιόλας. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ανέβει στη Β’ Εθνική με παιδιά από το τοπικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση και αγωνιστικά, επειδή υπήρξα και προπονητής.
Το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αποφασίσουν τα μέλη της γενικής συνέλευσης. Αν έχει κ. Τσιμπανάκος αξιόπιστη πρόταση, να έρθει να την καταθέσει. Αν έχει ο κ. Μποτσιβάλης κάτι καλύτερο να το καταθέσει και να το κρίνουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι και ψυχοφθόρο.
Όποιος έχει τη σκέψη να κάνει μία ομάδα, η οποία απλώς θα υπάρχει στην Γ’ Εθνική, αφήστε το. Θα την κάνει ο Ερασιτέχνης αυτήν την ομάδα. Μπορούμε και μόνοι μας. Εμείς θέλουμε το κάτι παραπάνω, για να ανέβει κατηγορία η ομάδα. Αυτήν την πρόταση θέλουμε να εξετάσουμε.
Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Αν δεν μπορείτε και οι δύο, γεια σας και βρείτε την άκρη. Ο Ολυμπιακός δε θα χαθεί.
Θέλω και οι φίλαθλοι να σταματήσουν αυτήν την εσωστρέφεια και την γκρίνια. Όλα θα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει. Επειδή δεν τα βρίσκουν αυτοί, δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα διαλυθεί».
Ο κ. Τσεκούρας ανέφερε, επίσης, πως σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, για να οριστεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης (θα είναι στις 3 Ιουλίου), ενώ θα οριστούν και τα θέματα συζήτησης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις