Οι νέοι της ΑΕΚ ήταν… ωραίοι με Απόλλωνα Λάρισας

Το μεγαλύτερο κέρδος που θα μπορούσε να έχει από ένα διαδικαστικό παιχνίδι Κυπέλλου αποκόμισε η ΑΕΚ.

Με επίκεντρο τους νεαρούς που πήραν ευκαιρίες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έδειξαν ενθαρρυντικά δείγματα, η πρωταθλήτρια επικράτησε άνετα 4-0 του Απόλλωνα Λάρισας.

Μετά το τέρμα του Άλεφ (41’) και το αυτογκόλ του Αγιώτη (45’), ανέλαβαν δράση οι πιτσιρικάδες Μπότος και Σαρδέλης, που πέτυχαν τα παρθενικά τους γκολ με τα κιτρινόμαυρα (76’, 90’) και μοίρασαν υποσχέσεις.

Το ματς

Με διάθεση, αλλά και φανερό πρόβλημα ομοιογένειας (αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών) μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Έχοντας στην ενδεκάδα παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ -και δύσκολα θα αγωνιστούν ξανά- μαζί, η ομάδα του Ουζουνίδη χρειάστηκε ένα διάστημα μέχρι να βρει τα πατήματά της. Για περισσότερο από ένα ημίωρο λοιπόν δυσκολευόταν να συνδυαστεί και να παράξει ευκαιρίες (πέρα από δυο σουτ των Γιακουμάκη-Μπότου κι άλλο ένα του Γιαννιώτα που κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω).

Στη συνέχεια ωστόσο η «Ένωση» άρχισε ν’ ανεβάζει ρυθμούς. Να στριμώχνει τον αδύναμο αντίπαλό της. Αφού λοιπόν ο Γιαννιώτας σπατάλησε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (πλασάροντας πάνω στον Κουτογλίδη), λίγο πριν το ημίχρονο ήρθαν μαζεμένα τα γκολ: Πρώτα με γύρισμα του (κατά συνθήκη μπακ) Σβάρνα, που άφησε υπέροχα να περάσει ο Μπότος, ώστε να σκοράρει πρώτη φορά ο Άλεφ με τα κιτρινόμαυρα. Και έπειτα με ένα γύρισμα του Γιαννιώτα στο οποίο ο Αγιώτης (θέλοντας να προλάβει τον Γιακουμάκη) έσπρωξε την μπάλα στη λάθος εστία.

Όσο ερμητικά πήγε λοιπόν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, το ίδιο ορεξάτη επέστρεψε απ’ αυτά η ΑΕΚ. Διότι ξεκίνησε το β’ 45λεπτο σαν να ήταν το σκορ 0-0. Και μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά: Με τετ-α-τετ του Μπότου (στο οποίο ο Μαντζάρης απέκρουσε δύσκολα με το πόδι), κεφαλιά του Άλεφ (που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Σκούπρα) και μια ακόμη κεφαλιά του αμαρκάριστου Οικονόμου σε εκτέλεση φάουλ (η οποία πέρασε πάνω από την εστία).

Μπορεί λοιπόν τις συγκεκριμένες φάσεις να ακολούθησε ένα μικρό διάστημα καθίζησης (στο οποίο ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Αλμπάνη και Μπάμπη), ωστόσο η «Ένωση» δεν παραιτήθηκε από την ιδέα να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Και εντέλει το κατάφερε: Χάρη στον αλτρουισμό του Γιακουμάκη, ο οποίος θα μπορούσε να τελειώσει εκείνος τη φάση όπου έφυγε μόνος από δεξιά, αλλά προτίμησε να σερβίρει στον Μπότο το πρώτο του επίσημο τέρμα. Κάτι που (άξιζε και) κατάφερε λίγο μετά και ο δραστήριος Σαρδέλης. Πλασάροντας άψογα στην αντεπίθεση και στέλνοντας την μπάλα (με τη βοήθεια και του Χατζή) στα δίχτυα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουτογλίδης (46’ λ.τ. Μαντζάρης), Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (70’ Ράμος), Αγιώτης (79’ Ταουσάνης), Χατζής, Μπιμάι, Λίταινας, Κοντοθανάσης, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Γιαννούτσος, Μοράν, Άλεφ (59’ Μπάμπης), Γιαννιώτας (76’ Σαρδέλης), Γιούσης (65’ Αλμπάνης), Μπότος, Γιακουμάκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις