Αμανατίδης: Δεν τολμήσαμε στην τελική επιλογή

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις αναφορικά με το ντέρμπι με τη Νίκη, τόνισε πως έγινε σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, λέγοντας πως αυτές οι δύο ομάδες αγωνίζονται σε λάθος κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των “ερυθρολεύκων”: «Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Παρόλο που το παιχνίδι δεν είχε γκολ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το γήπεδο ήταν φανταστικό και αναμετρήθηκαν δύο ομάδες, που βρίσκονται κατά λάθος σ’ αυτή την κατηγορία. Πρώτος μου το είπε ο διαιτητής, ο οποίος δεν φανταζόταν και αυτός ο ίδιος, πως θα μπορούσε να συμμετέχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο με μία ατμόσφαιρα γιορτινή. Αυτή η εικόνα, πραγματικά, αξίζει στις δύο ομάδες.
Το παιχνίδι σε μας αφήνει πικρή γεύση με την εξής έννοια. Αν και οι ευκαιρίες στο παιχνίδι ήταν λιγοστές, νομίζω ότι σε όλο τον αγώνα πατούσαμε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε μία σιγουριά. Το γκολ όμως δεν ήρθε, καθώς δεν τολμήσαμε στην τελική επιλογή. Νομίζω, ότι είναι η αιτία που δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Παρόλα αυτά είναι άξιος και ο αντίπαλος.
Θέλω να δώσω, επίσης, πάρα πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που ήρθε στο γήπεδο και πίστεψε στην ομάδα. Είχαμε ποδοσφαιρική υποστήριξη και τη χάρηκα. Νιώσαμε μέσα στο γήπεδο ως πρωταγωνιστές μιας κατάστασης.
Η συνέχεια θα είναι ίδια, με την έννοια του πρωταγωνιστικού ρόλου των ομάδων μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε Μετά από όλα αυτά που μας δίνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, πρέπει η ομάδα να αλλάξει κατηγορία και νομίζω ότι αυτό θα γίνει. Όσοι ήρθαν στο γήπεδο, χάρηκαν το παιχνίδι.
Πρώτη φορά είχα αντίπαλο έναν ποδοσφαιριστή μου, τον Γιώργο Κούτση και χαίρομαι γι’ αυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, του είχα πει ότι θα έρθει η στιγμή, που θα είμαστε κι οι δύο στην άκρη ενός πάγκου και θα συναντηθούμε στο γήπεδο»
Για το αν ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: «Ο Ολυμπιακός θα ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αν υπήρχε μία άλλη εικόνα παιχνιδιού. Η εικόνα μας πραγματικά ήταν καλή, πατούσαμε καλά μέσα στο γήπεδο, χτίσαμε πάρα πολλά τις επιθέσεις μας και νομίζω ότι μας έλειψε η τόλμη στο τελείωμα των φάσεων. Η ομάδα μας είναι αήττητη και είναι πρώτη στη βαθμολογία».
Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας και στα δύο ημίχρονα: «Πιστεύω ότι είμαι λίγο περισσότερο ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο, αν και στο τέλος άνοιξε λίγο το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει, αλλά και να δεχθούμε κάποιο τέρμα. Η κλάση των τερματοφυλάκων των δύο ομάδων είναι μεγάλη».
Για τις στιγμές που πέρασε στη Νίκη, ως προπονητής: «Στη Νίκη Βόλου έχω την αίσθηση ότι έδωσα και πήρα πράγματα. Πέρασα πάρα πολύ καλά, κρατάω όλες τις καλές στιγμές, σέβομαι πάρα πολύ αυτή την ομάδα και νομίζω ότι το δείχνω»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις