Στην 5η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος τα κορίτσια του ΟΥΚ Βόλου

Εκπροσώπησαν επάξια τον Βόλο τα κορίτσια του ΟΥΚ στο Final 6 του Πανελληνίου πρωταθλήματος των κορασίδων U16 (γεννηθέντες το 2003 και νεώτερες)  που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας το τριήμερο 18-20/1/2019. Πριν το πρωτάθλημα θεωρούσαμε επιτυχία την πρόκριση στην τελική φάση αλλά μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και την κατάληψη της 5ης θέσης στην Πανελλήνια κατάταξη είναι φανερό ότι τα κορίτσια μας,  ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και δικαίωσαν τον προπονητή τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ομάδα υπάρχει μόνο μία αθλήτρια γεννημένη το 2003. Όλες οι υπόλοιπες είναι 1-4 χρόνια μικρότερες. Αυτό και μόνο δείχνει ότι το μέλλον ανήκει στην συγκεκριμένη ομάδα που προπονείται προσηλωμένη στους ολοένα και υψηλότερους στόχους της. Η επιτυχία της ομάδας των κορασίδων μας δίνει την ευκαιρία ν’ απευθύνουμε πρόσκληση σε όσα κορίτσια έχουν γεννηθεί το 2004-2005-2006 και μικρότερα, έχουν ασχοληθεί κάποια στιγμή με τ’ αθλήματα της πισίνας και θέλουν να συμμετέχουν σε μια μεγάλη ομάδα που δημιουργείται στο Βόλο, να έρθουν και να πλαισιώσουν τις ομάδες υδατοσφαίρισης (water polo) του ΟΥΚ Βόλου.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος εκτός του ΟΥΚ Βόλου συμμετείχαν οι ομάδες μεγαθήρια του αθλήματος: ΝΟ Βουλιαγμένης, ΟΣΦΠ, Νηρέας Χαλανδρίου, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Μόνο στο πρώτο ματς την Παρασκευή με αντίπαλο τον Νηρέα Χαλανδρίου ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν ήταν ανταγωνιστικός (5-28). Απέναντι στους Ολυμπιακό (8-16) και Βουλιαγμένη (4-16) έδειξε καλύτερο πρόσωπο και το πρωί της Κυριακής πανηγύρισε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με το ευρύ 15-6. Το πόσο βελτιωμένες είναι οι Βολιώτισσες φαίνεται από το γεγονός ότι στη β’ φάση του πρωταθλήματος είχαν ηττηθεί από τον «Δικέφαλο του βορρά». Το απόγευμα κόντραραν τον Πανιώνιο από τον οποίο έχασαν με 12-6.

Στα ματς του τριημέρου ο προπονητής Ζαφείρης Μαρινάγης παρέταξε την ακόλουθη σύνθεση: Βιργινία Νασιάκου, Κατερίνα Γαργαλέτσου, Κλεοπάτρα Ντόνα, Ελένη Τσιμπερίδη, Φωτεινή Μπένη, Άννα Νασιάκου, Χρυσάνθη Κουφιδάκη, Γεωργία Πετροπούλου, Ειρήνη Καλιμοπούλου, Ραφαέλα Νασιάκου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ συγχαίρουν τα κορίτσια και τον προπονητή της ομάδας U16 για την επιτυχία τους και εύχονται να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση, αγωνιστικότητα και πίστη στις δυνατότητες τους κατακτώντας όλο και υψηλότερες διακρίσεις.

Δελτίο Τύπου ΟΥΚ Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις