Μάντζιος: Έχω μεγάλη όρεξη να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Βαγγέλης Μάντζιος υπέγραψε την Πέμπτη (24/1) στον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία τους, καθώς κατάφεραν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής σε Ελλάδα, Γερμανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Αζερμπαϊτζάν.

Ο έμπειρος επιθετικός σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα “Θεσσαλία” τόνισε για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και την απόφασή του να αγωνιστεί, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας:

«Ήταν επιλογή μου να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Σαφώς και το σκέφτηκα καλά, πριν πάρω την απόφαση, αλλά γνωρίζω ότι ήρθα σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, η οποία προσπαθεί να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι γεγονός πως είχα προτάσεις, τόσο από ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, όσο και από τη Φούτμπολ Λιγκ. Προτίμησα, ωστόσο, να έρθω στον Ολυμπιακό Βόλου, λόγω και της στενής μου σχέσης και φιλίας με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο οποίος με έπεισε να έρθω στην ομάδα».

Ποιο ήταν το πλάνο και η φιλοσοφία που σου παρουσίασαν στον Ολυμπιακό για να πεις το «ναι»:
«Καταρχάς, ο Ολυμπιακός Βόλου, πέρα από τη μεγάλη ιστορία που έχει ως σύλλογος, είναι μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, τη νέα χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ. Μ’ αυτό το σκεπτικό επέλεξα να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό και με την προοπτική ότι του χρόνου θα βοηθήσω την ομάδα και στη Β’ Εθνική κατηγορία».

Το διάστημα που δεν αγωνίζεσαι, από το Νοέμβριο και μετά, έχεις δουλέψει; Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις άμεσα τον Ολυμπιακό;
«Δεν σταμάτησα να κάνω προπονήσεις καθημερινά με τον γυμναστή μου. Να τονίσω, εδώ, πως τα εργομετρικά που έκανα ήταν άριστα. Βέβαια, το να προπονείσαι με μία ομάδα είναι διαφορετικό, αλλά νομίζω ότι βρίσκομαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω άμεσα τον Ολυμπιακό. Θα μιλήσω και με τον προπονητή, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να αγωνιστώ και την Κυριακή».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ενθουσιάστηκε από την ανακοίνωση της μεταγραφής σου στην ομάδα. Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους:
«Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πολλούς φιλάθλους στο πλευρό του και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Από τις πρώτες επαφές που είχα με τους ανθρώπους της ομάδας, είδα ότι όλοι με σέβονται και με εκτιμούν. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Βλέπω πως με συμπεριφέρονται όλοι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή, πως με υποδέχθηκαν και νιώθω πραγματικά χαρούμενος και δικαιωμένος, που πήρα αυτή την απόφαση να έρθω να παίξω στον Ολυμπιακό».

Έχει ο Βαγγέλης Μάντζιος ακόμα τη σπίθα του παίκτη, που θέλει να συνεχίσει και να τελειώσει την καριέρα του σε τοπ επίπεδο;
«Βέβαια και έχω αυτήν την σπίθα μέσα μου. Γι’ αυτό και ήρθα να παίξω στην ομάδα. Πιστεύω, ότι μπορώ να αποδώσω πολύ καλό ποδόσφαιρο και τα επόμενα χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, είναι κάτι το οποίο αγαπώ και δεν θα ερχόμουν να παίξω σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής, τη στιγμή μάλιστα που δεν αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα.

Πριν από ενάμιση μήνα ήμουν σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ, αποδεσμεύτηκα, προπονούμαι μόνος μου σε εντατικούς ρυθμούς και ελπίζω να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου τον Ολυμπιακό να πετύχει το στόχο της ανόδου».

Ήταν καταλυτικός ο ρόλος του Ευριπίδη Τσιμπανάκου να έρθεις στον Ολυμπιακό; «Όντως, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ήταν αυτός που με έπεισε να έρθω στον Ολυμπιακό, καθώς και ορισμένα άτομα του περιβάλλοντός του, αλλά και κάποιοι επιχειρηματίες του Βόλου. Μου έδειξαν εδώ και ένα μήνα, σε μια από τις πολλές συναντήσεις μας στην Αθήνα, πόσο απαραίτητος είμαι εγώ γι’ αυτούς πόσο αυτοί για μένα, με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας. Έτσι, δεν το σκέφτηκα πολύ να πω το «ναι» στον Ολυμπιακό».

Είχες επαφές και με τη Νίκη το προηγούμενο διάστημα;
«Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από τη Νίκη, λόγω του ότι έχω συνεργαστεί στο Λεβαδειακό με τον κ. Ντόστανιτς, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο και προπονητή. Οι άνθρωποι της Νίκης με πλησίασαν, είχαμε μία συζήτηση, το θέμα, ωστόσο, της μεταγραφής δεν προχώρησε. Να τονίσω, πάντως, πως πριν από τη Νίκη είχα συζητήσει με τον Ολυμπιακό. Εξέτασα τις προτάσεις και αποφάσισα να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις