Με “πεντάρα” πέρασε η Σούρπη από Ευξεινούπολη

Πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Αίαντα Σούρπης, που επικράτησε της Δήμητρας με 2-5 στην Ευξεινούπολη και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικό πίνακα της Α’  ΕΠΣΘ, συγκατοικώντας Διαγόρα Στεφανοβικείου.

Για τους φιλοξενούμενους ήταν η καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς και ουσιαστικά αποτέλεσε την επιβράβευση για τη δουλειά που γίνεται συνολικά στην ομάδα της Σούρπης.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι που βρίσκονται για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη, παραδέχτηκαν τη δίκαιη νίκη του Αίαντα, ωστόσο απέδωσαν μεγάλος μέρος της τελικής έκβασης του αγώνα στην αποβολή ενός κομβικού παίκτη γι΄ αυτούς, του Στεφανή με απευθείας κόκκινη κάρτα, την οποία χαρακτήρισαν ως αυστηρή.

Σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της αναμέτρησης το 0-1 έγινε στο 27’ μετά από ασίστ του Κατσαβριά, που έφερε τον Χειλά στην πλάτης της άμυνας των γηπεδούχων, ο οποίος πλάσαρε με το εξωτερικό και άνοιξε το σκορ.

Στο 24’ ακολούθησε η φάση με την αποβολή του Στεφανή για αντιαθλητικό φάουλ στο χώρο του κέντρου.

Στο 30’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Κρανά να πλασάρει σε κενή εστία, από μπαλιά του Βούλγαρη, αλλά πριν περάσει η μπάλα ο Μιχόπουλος έδιωξε σε κόρνερ,  στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο α΄ μέρος.

Με την έναρξη του β΄ μέρους (47’) ο Κατσαβριάς έκλεψε από τον Αργ. Κυριάκο, έκανε ατομική ενέργεια και “σέρβιρε” στον Αραπίτσα που έκανε το 0-2.

Στο 51’ ο Χειλάς με εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Τσόγκα σε σε θέση τετ α τετ κι αυτός με άψογο τελείωμα έκανε το 0-3.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι μείωσαν 1-3 σε μία περίεργη φάση,  όταν Χαλάτσης έκανε πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε (ο διαιτητής άφησε ουσιαστικά πλεονέκτημα, κάτι που δεν υφίσταται στο πέναλτι) στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε για τη Δήμητρα

Το επόμενο διάστημα άνηκε αποκλειστικά στη Δήμητρα, η οποία κυρίως με στατικές φάσεις απειλούσε τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Χαλάτσης ήταν παρών όπου χρειάστηκε και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 67’ από βολέ του Χαλάτση, βγήκε ο Αραπίτσας στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-4 εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία των αμυντικών.

Στο 72’ ο Βούλγαρης έκανε σουτ στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης με κεφαλιά ο Στ. Τσάτσος πέτυχε το 2-4
Στο 74’  ο Στ. Τσάτσος έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Πλαβό και πέρασε ελάχιστα άουτ, σε μια φάση  που παραλίγο να γίνει το αυτογκόλ.
Ακολούθησε από τον 18χρονο Τιμπλαλέξη σουτ στο “παραθυράκι” που εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ ο Χαλάτσης.
Στο 87’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, όταν ο Χειλάς με εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά “σέρβιρε” στον Αραπίτσα για το 2-5.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πλαβός δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, σε μια αναμέτρηση όπου κανείς δεν υστέρησε.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Καψιώτης, Νικηφοράκης (60’ Μπαράκου), Κυριάκος (80’ Ζαντιώτης) Στεφανής, Τσάτσος, Κρανάς, Θωμαΐδης (65’ Β. Τσάτσος), Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Αραπίτσας (33’ Τιμπλαλέξης)

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Σιαμουρδάνης (60’ Μακανίκας), Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Μιχόπουλος, Χριστέλος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (70’ Χουλιαράς), Χειλάς, Αραπίτσας (89’ Μπένος), Αθ. Κατσαβριάς (81’ Ξηροκώστας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις