Ήταν καλύτερος, νίκησε δίκαια… ο Ρήγας τον Αίαντα

Στο ντέρμπι  κορυφής αυτής της αγωνιστικής,  ο Ρήγας Φεραίος ήταν ο μεγάλος νικητής επικρατώντας 3-0  στο γήπεδο Αχιλλείου επί του τυπικά γηπεδούχου Αίαντα, σε μία αναμέτρηση   όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της κι επικράτησαν δίκαια, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Σούρπης, που προέρχονταν από έναν πολύ μεγάλο αγώνα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, έχοντας αποκλείσει τον ΓΣ Αλμυρού.

Πέρα από την εξαιρετική εικόνα της ομάδος του Βελεστίνου και τα ατομικά λάθη, συνέπεια του βαρύ αγωνιστικού χώρου, αλλά και της κόπωσης των παικτών του Αίαντα, συνετέλεσαν στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως από πλευράς Αίαντα έγιναν τρεις αλλαγές λόγω τραυματισμού.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν ο Σούγγαρης έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου, έκανε ατομική ενέργεια, στο τέλος της οποίας με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Χαλάτση κάνοντας το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Το 0-2 έγινε στο 50’ με πλασέ του Πάσχου μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Νασιακοπουλου που κινήθηκε πλάγια αριστερά και έφερε την μπάλα στον άξονα της εστίας των γηπεδούχων.

Το τελικό 3-0 σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα (53’) και πάλι με σκόρερ τον Πάσχο, αλλά με κεφαλιά αυτή τη φορά, από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Σπαθή.
ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Σαμουρδάνης (55’ λ. τρ. Ξηροκώστας), Μακανίκας, Πλαβός, Μιχόπουλος, Χριστέλος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (63’ Κωστούλας), Αραπίτσας (72’ λ. τρ. Μπένος), Χειλάς (84’ λ. τρ. Κ. Κατσαβριάς), Αθ. Κατσαβριάς.
ΡΗΓΑΣ Φ: Παπαγιάννης, Σπαθής, Γούσιος, Γκίγκας, Καρλιάμπας, Σούγγαρης (73’ Κόκκας), Αλεξίου, Γαρος (75’ Αραμπατζής),  Νασιακόπουλος, Πάσχος, Σέττος

*Φωτό αρχείου από το παιχνίδι του α’ γύρου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις