Παπάς Φραγκίσκος: “Ο Μέσι δεν είναι Θεός!”

Aπολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος στο κανάλι La Sexta και στον δημοσιογράφο, Τζόρντι Ιβόλε. Μεταξύ άλλων ο Πάπας ρωτήθηκε για το ποδόσφαιρο και τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι. Συγκεκριμένα, ο Ιβόλε ήθελε να μάθει από τον ίδιο τον Πάπα εάν είναι ιεροσυλία που ο κόσμος αποκαλεί τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα: Θεό.

Ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας που κατά το παρελθόν έχει γίνει πανό στην Αργεντινή και το πρόσωπό του βρέθηκε δίπλα σε αυτά τον Μέσι – Μαραντόνα απάντησε με χιούμορ: “Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πως ο Μέσι είναι θεός;” ρώτησε ο Πάπας τον Ιβόλε ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: “Ναι, το πιστεύω!”

“Εγώ όχι” είπε αμέσως ο Πάπας γελώντας και συνέχισε “…ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. ‘Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια’ είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε”.

Στη συνέχεια, ο Ιβόλε ρώτησε ξανά τον Πάπα: “Παίζει καλά, όμως, δεν παίζει;” και ο 82χρονος αποκρίθηκε: “Εννοείται, είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο Θεός”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις