Προς 14 ομάδες η Σούπερ Λιγκ 2 – Δύο ακόμη θέσεις για τη Football League

Μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά* του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, σύμφωνα με την οποία αφήνει στην ευχέρεια της ΕΠΟ, να αυξήσει κατά δύο τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο κ. Βασιλειάδης είχε από καιρό καταλάβει πως με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης η κατηγορία που θίγονταν περισσότερο ήταν η Γ’ Εθνική. Η αντίδραση των συλλόγων της τρίτης τη τάξει κατηγορίας με τη συμπαράσταση των κατά τόπους βουλευτών οδήγησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αναζητήσει διορθωτική κίνηση ώστε να αποκαθιστά, έστω και μερικώς την αδικία που προέκυπτε, καθώς οι ομάδες που θα κατακτούσαν την άνοδο, ουσιαστικά θα αγωνίζονταν και πάλι στη Γ’ Εθνική. Έτσι, η σολομώντεια λύση που φαίνεται να προκρίνεται, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΕΠΟ, είναι οι πρωταθλητές των ομίλων να δώσουν αγώνες μπαράζ ώστε δύο από αυτές να προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ 2.

Σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο στη Football League προκύπτουν δύο επιπλέον θέσεις που θα καλυφθούν από τις δύο καλύτερες δευτεραθλήτριες που δεν πήραν το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία μέσω των μπαράζ.

Δύο είναι οι τρόποι από τους οποίους μπορεί να προκύψουν οι ομάδες που θα αναπληρώσουν το κενό που αφήνουν οι δύο ομάδες που θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ 2: Ο ένας προβλέπει μπαράζ μεταξύ των «ηττημένων» των μπαράζ χωρισμένους σε βορρά (1ος – 4ος όμιλος) και νότο (5ος – 8ος όμιλος). Ο άλλος “πατά” στην προκήρυξη του πρωταθλήματος όπου προβλέπεται ο τρόπος αναπλήρωσης θέσης στην παραπάνω κατηγορία με συγκεκριμένα κριτήρια. Έτσι, σύμφωνα με την προκήρυξη τις θέσεις που θα προκύψουν θα καλύψουν οι καλύτερες δευτεραθλήτριες, βάσει βαθμολογίας κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η παράγραφος της προκήρυξης:

Αυτό που απομένει είναι η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση για 14 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 και να ορίσει τις ημερομηνίες των μπαράζ των πρωταθλητών.

*Η αναφορά του κ. Βασιλειάδη: «Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις κυρίως από ομάδες της προηγούμενης Γ’ Εθνικής, γνωρίζω ότι η ΕΠΟ τις καταλαβαίνει, τις αναγνωρίζει και ενδεχόμενα και με το περιθώριο που της αφήνει η παρούσα τροπολογία, ενδεχόμενα να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις  ως προς τη  Super League 2 δηλαδή είναι κατά δύο ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε τρεις κατηγορίες με 14 ομάδες. Αυτά δεν αφορούν το κοινοβούλιο, δεν είναι στην τροπολογία, αφορούν την ΕΠΟ»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις