Απόλλων Λ.: Αργούν τα μπαράζ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Απόλλων Λάρισας, μετά την οριστική κατάληξή του στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

Η σχετική ανακοίνωση είναι η εξής:

«Όπως τόνιζε και το στέλεχος της ΠΑΕ γνωστός νομικός κ. Γιώργος Βέβης κατά την νομική του εκτίμηση για την τύχη της ένστασης κατά των Σπάτων την ολοκλήρωνε ως εξής:

“Αυτή λοιπόν είναι η παράβαση που τελέσθηκε στον αγώνα της 10-3-2019 με τα Σπάτα και αυτή είναι η ρητά προβλεπόμενη από τον ΚΑΠ κύρωση (δηλαδή να κατακυρωθεί ο αγώνας με 3-0 υπέρ του Απόλλωνα)… εκτός αν αυτή δεν αρκεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με το επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο!!!”.

Τελικά φάνηκε ότι δεν αρκούσε!!!

Στο άλλο θέμα της αφαίρεσης των 3 βαθμών για την εκπρόθεσμη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής 5-4-19 αντί 3-4-19 που έγινε η θεώρηση των υπογραφών των ποδοσφαιριστών, οφείλεται κυρίως σε υπαιτιότητα της ΕΠΟ, γιατί δεν μπορείς να ορίζεις 2 προθεσμίες την 3-4-19 για την ολοκλήρωση του φακέλου αδειοδότησης και 5-4-19 την κατάθεσή του στην ΕΠΟ (άλλωστε στον Κανονισμό της ΕΠΟ αναφέρεται μία ημερομηνία η οποία κάνει λόγο για κατάθεση όλων των δικαιολογητικών του φακέλου).

Στον νομικό κόσμο υπάρχει μία ημερομηνία, είτε η ημερομηνία έναρξης, είτε η ημερομηνία λήξης.

Ο υπεύθυνος σύνταξης του φακέλου αδειοδότησης της ομάδας μας παραπλανήθηκε από αυτό το γεγονός και να το αποτέλεσμα.

Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ για να το γνωρίζουν όλοι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της FL που επικυρώνει την βαθμολογία, γιατί αυτή απλούστατα στηρίχθηκε σε δήθεν απόφαση που αφαιρεί από την ομάδα μας 3 βαθμούς.

Τέτοια απόφαση δεν λήφθηκε ποτέ από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής δηλαδή την Football League, η οποία βάσει του κανονισμού ήταν η μόνη αρμόδια για να τη λάβει.

Αντ’ αυτού όμως στην απόφαση της επικύρωσης της βαθμολογίας υπάρχει σημείωση στο τέλος όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ποινή της αφαίρεσης των 3 βαθμών μας επιβλήθηκε με την υπ. αριθ. 9/25-5-2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ!!!

Καλά διαβάσατε 25 Μαΐου!!!

Τέτοια απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, αλλά ούτε ήταν αρμόδια η ΕΕ της ΕΠΟ να επιβάλλει τέτοια ποινή!!!

Μετά από αυτά ποιος θεωρηθεί ότι έχει κάποια τύχη η άσκηση ενδίκου μέσου ενώπιον του ΔΔ της ΕΠΟ κατά της απόφασης επικύρωσης του πρωταθλήματος.

Όταν πριν 10 ημέρες γράφαμε ότι τα μπαράζ αργούν γιατί είναι όλα στον αέρα αυτά εννοούσαμε!!!».