Αποχαιρέτησε την υπόθεση πρόκριση η Εθνική, μετά την ήττα από την Φινλανδία

Πραγματοποιώντας για ακόμα μία φορά τραγική εμφάνιση, η Εθνική ποδοσφαίρου ηττήθηκε με 1-0 από τη Φινλανδία το βράδυ της Πέμπτης (5/9) στο Τάμπερε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 10ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.

Με τον Τζον Φαν’τ Σιπ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο της, η «γαλανόλευκη» ήταν άγευστη, άχρωμη και άοσμη και μοιραία έφυγε με άδεια τα χέρια από το «RatinaStadium».

Έτσι, ουσιαστικά, αποχαιρετά την υπόθεση πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης καθώς έχει μόλις 4 βαθμούς ενώ οι Σκανδιναβοί έφτασαν τους 12.

Το παιχνίδι κρίθηκε χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πούκι στο 52’, το οποίο προήλθε από ανόητο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Καμαρά.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες, με τις μεγάλες φάσεις να απουσιάζουν. Οι Φινλανδοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 30’, απειλώντας με ένα σουτ του Λουντ (28’). Στη συνέχεια η «γαλανόλευκη» ισορρόπησε, κράτησε μπάλα και γινόταν επικίνδυνη σε καταστάσεις αντεπίθεσης έχοντας δύο σουτ με Σταφυλίδη (35’) και Μασούρα (38’).

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά ωστόσο στο 52’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Πούκι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι διεθνείς πανικοβλήθηκαν, ξέροντας ότι σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα θα τελείωναν όλα, και αδυνατούσαν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο καλές φάσεις ήρθαν πολύ αργά στο ματς. Αρχικά στο 77’ ο Παυλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Χραντέτσκι μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 93’ ο Βρουσάι επιχείρησε κάτι μεταξύ πλασέ και σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τοροσίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς αισθάνθηκε κράμπες.

Διαιτητής ήταν ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ραούλ Καμπανιέρο και Ινίγο Ντε Σεράιν. Τέταρτος ήταν ο επίσης Ισπανός Ρικάρντο Ντε Μπούργος.

Κίτρινες: 57’ Σπαρβ, 72’ Καμαρά, 90+2’ Παυλίδης – 39’ Τοροσίδης, 45+1’ Κουρμπέλης, 66’ Πέλκας

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Καμαρά, Σπαρβ, Σοΐρι (90+3’ Σούλερ), Λουντ, Τουόμινεν (87’ Γιένσεν), Πούκι (85’ Καργιαλάινεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ λ.τρ. Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60’ Πέλκας), Κουλούρης (75’ Παυλίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις