Πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α’ ΕΠΣΘ

Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ έγινε γνωστός και ο τρόπος διεξαγωγής και των τριών κατηγοριών. Όσον αφορά την Α’ κατηγορία θα λάβουν μέρος 14 ομάδες, με την Α.Ε. 2002 να αντικαθιστά τον Ηρακλή Βόλου που δεν δήλωσε συμμετοχή. Θα παίξουν όλοι με όλους, αλλά ο πρωταθλητής δεν θα βγει αμέσως. Οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν πλέι οφ μεταφέροντας όλους τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο των 26 αγωνιστικών. Έτσι, δεν θα ακυρωθεί με κάποιον μαθηματικό υπολογισμό η προσπάθειά τους, κάτι που φυσικά είναι απόλυτα δίκαιο.
Οι ομάδες των πλέι οφ θα δώσουν έξι επιπλέον ματς (τρία εντός και ισάριθμα εκτός) και η πρώτη θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα ανέβει στη Γ’ Εθνική.
Στην Α’ κατηγορία θα έχουμε και πλέι άουτ με την εμπλοκή έξι ομάδων (αυτές που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-14). Επίσης, θα μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου αλλά θα παίξουν σε έναν γύρο, δηλαδή πέντε παιχνίδια η καθεμία. Αυτές που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 9, 10, 11 θα δώσουν τρία ματς μέσα και δύο έξω, ενώ εκείνες που θα ξεκινήσουν τα πλέι άουτ από τις θέσεις 12, 13, 14 θα έχουν το μειονέκτημα να δώσουν δύο παιχνίδια στο γήπεδό τους και τρία εκτός.
Υποβιβάζονται στο τέλος δύο ομάδες, αλλά στην περίπτωση που πέσουν σύλλογοι της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική τότε ανάλογος θα είναι ο αριθμός των επιπλέον ομάδων της Α’ τοπικής που θα υποβιβαστούν στη Β’.
Η Α’ κατηγορία αρχίζει στις 28-29 Σεπτεμβρίου με την κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 25-26 Απριλίου. Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ ορίστηκε για τις 2-3 Μαΐου. Τα πλέι άουτ τελειώνουν στις 30-31 Μαΐου και τα πλέι οφ στις 6-7 Ιουνίου.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις