Μέγας Σκόλα οδηγεί την Αργεντινή στην κορυφή

Για μια ακόμα φορά ο Λούις Σκόλα ήταν ασταμάτητος και η Αργεντινή έριξε στο «καναβάτσο» την Γαλλία (80-66) και πέρασε για πρώτη φορά μετά το 2002 σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δεκαεπτά χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2002 στην Ινδιανάπολη, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, η Αργεντινή απέκλεισε τη Γαλλία, με 80-66, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό την Παρασκευή (13/9) στο Πεκίνο και προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία της στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του 39χρονου ρέκορντμαν Λουίς Σκόλα (28π., 13ρ.), αφού πρώτα απέκλεισε τη Σερβία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στον προημιτελικό, έκανε την ομάδα που είπε «όχι» στις ΗΠΑ να μοιάζει μια… άλλη κατώτερη ομάδα!

Η Αργεντινή θα διεκδικήσει απέναντι στην Ισπανία το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, σε έναν τελικό… αλά ισπανικά, 69 ολόκληρα χρόνια από τότε που «πάτησε» για πρώτη φορά την κορυφή του κόσμου, το 1950, στο πρώτο δηλαδή Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσα στο «σπίτι» της, το Μπουένος Άϊρες.

Η «χρυσή» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, Αργεντινή, είχε αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό, το 2006, στο Μουντομπάσκετ στη Σαϊτάμα,, στον οποίο ηττήθηκε από τις ΗΠΑ.

Εκεί κρίθηκε:

Η Γαλλία έκανε μια τελευταία προσπάθεια να γυρίσει το ματς και μείωσε σε 65-57 αλλά ο Λούις Σκόλα με συνεχόμενους πόντους έκανε το 74-59 βάζοντας τέλος στην υπόθεση νίκης.

Ο MVP:

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι MVP εκτός από τον Λούις Σκόλα. Σε 34 λεπτά σκόραρε 28 πόντους από 5/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 9/10 βολές, κατέβασε 13 ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε τους Γάλλους, τον Γκομπέρ, τον Λεσόρ, τον Πουαριέ και οποιον άλλον προσπάθησε να βάλει πάνω του ο Κολέ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις