Γυναίκα διαιτητής καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ για μπούλινγκ

Η Μαρία Κάλφα δημοσιοποίησε τις επιστολές της προς το ΔΣ της ΟΔΚΕ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για μπούλινγκ!

Η διαιτητής Μαρία Κάλφα εξέφρασε τα παράπονά της για μια σειρά από θέματα στο ΔΣ της ΟΔΚΕ και καταγγέλλει πως δέχτηκε μπούλινγκ από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, δημοσιοποίησε τις επιστολές που έστειλε προς το ΔΣ.Αναλυτικά:

«Ως μέλος τού Δ.Σ. της ΟΔΚΕ κι αφού πρώτα έκανα όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, όπως θα δείτε και στην παρακάτω επιστολή μου, αποφάσισα να επικοινωνήσω άμεσα με τους Συνδέσμους, προκειμένου να δοθεί μια απάντηση, σ’ ένα ζήτημα το οποίο εκθέτει στα μάτια του κόσμου τού αθλήματος την Ομοσπονδία μας.

Αντί άλλης απάντησης, όπως θα δείτε στη δεύτερη επιστολή μου, δέχθηκα μπούλινγκ από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ. Στην κρίση σας…

Επιστολή νο1

Η διαιτησία ήταν κι είναι το πάθος μου. Είναι ο τρόπος για να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, που μοιραζόμαστε κοινές απόψεις κι ιδανικά, που μας ενώνει η αγάπη για το μπάσκετ. Η διαιτησία κι η απονομή δικαιοσύνης είναι έννοιες συνυφασμένες στο μυαλό μου, οπότε δεν μπορώ παρά να υπερασπιστώ το δίκιο, ακόμα κι αν γίνω δυσάρεστη σε ορισμένους.

Εδώ και καιρό διαπιστώνω πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, επειδή οι συνάδελφοί μου με επέλεξαν, έχει αλλάξει. Υπάρχουν γεγονότα και συμπεριφορές που αδυνατώ να κατανοήσω. Θεώρησα ότι αρκεί η μεταξύ μας συζήτηση, για να λυθούν οι απορίες μου, για να αντιληφθώ τι συμβαίνει. Δεν τα κατάφερα… Ίσως να φταίω εγώ.

Θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ σε σας, στον απλό διαιτητή, στα μέλη των Συνδέσμων μας, στον κόσμο τού μπάσκετ, προκειμένου να διαχωρίσω τη θέση μου από πρακτικές, που απέχουν από τη δική μου κουλτούρα κι αντίληψη των πραγμάτων.

Ζήτησα με επιστολή μου στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μάθω γιατί δύο σπουδαίοι διαιτητές, ο Πέτρος Παπαπέτρου κι ο Γιώργος Θεωνάς, που διευθύνουν κορυφαίους αγώνες, εμφανίζονται ως «Μη Ενεργοί» στον διαδικτυακό μας τόπο. Δεν πήρα καμία απάντηση, παρά μόνο ότι θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. Τι να συζητήσουμε, αλήθεια;

Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό για μένα, να βλέπω τους εν λόγω διαιτητές να παίζουν και την ίδια στιγμή να τους συνοδεύει η ένδειξη «Μη Ενεργός». Πρόκειται για μια ακατανόητη δυσαρμονία, η οποία αγνοώ γιατί συμβαίνει. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγω να δημοσιοποιήσω την απορία μου, αφενός γιατί άμεσα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, αφετέρου γιατί δεν είναι επιλογή μου να συμμετέχω σε οτιδήποτε δεν είναι καθαρό και διαυγές. Κι εδώ ανεξήγητα γιατί, υπάρχει θέμα.

Η συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΟΔΚΕ είναι για μένα πράξη ευθύνης και συνάμα συνειδητή επιλογή. Έχω υποχρέωση απέναντι σε όσους πίστεψαν σε μένα και ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστώ και να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Θέλω να συνεχίσω να τους κοιτάζω στα μάτια και να απαντώ στις απορίες τους.

Καλώ δημόσια, πλέον, τον πρόεδρο και τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ να εξηγήσουν γιατί δύο ενεργοί διαιτητές εμφανίζονται ως «Μη Ενεργοί». Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται στο εξής να μείνω σιωπηλή αν κάτι δεν συνάδει με τις σκέψεις μου, με την κοινή λογική, με την αλήθεια των πραγμάτων. Δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το κάνω τώρα».

Η Μαρία Κάλφα έστειλε και δεύτερη επιστολή ενημερώνοντας τα μέλη της ΟΔΚΕ για το μπούλινγκ που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λίγο μετά την επιστολή μου έγιναν πράγματα, που δεν περίμενα ότι θα συμβούν και ότι το επίπεδο αντιπαράθεσης είναι τόσο χαμηλό. Όπως ήδη θα παρατηρήσατε, ο Παντελής Ελευθεριάδης με αφαίρεσε από την ομάδα μας στο Viber. Αυτή είναι η αντίδραση του προέδρου της ΟΔΚΕ, επειδή ένα μέλος του Δ.Σ. έχει διαφορετική άποψη και ΚΥΡΙΩΣ έχει το θάρρος να την εκφράσει.

Επίσης, δίχως να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση και συνεδρίαση του Δ.Σ., υποβιβάστηκα σε απλό μέλος. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να πέσει τόσο χαμηλά ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, μέχρι που πληροφορήθηκα από συναδέλφους, ότι μέλος του Δ.Σ. (συνάδελφός μου) επικοινωνεί με προέδρους Συνδέσμων και ζητά να εκδώσουν ανακοίνωση σε βάρος μου.

Αν αυτό συμβαίνει με εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, μπορώ να φανταστώ τι πιέσεις δύναται να ασκηθούν σε διαιτητές. Θέλουν πειθήνια όργανα, θέλουν ανθρώπους χωρίς φωνή, να συμβιβάζονται παίρνοντας ορισμούς – ξεροκόμματα.

Δεν θα κρίνω κανέναν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη καθενός και καθεμιάς να παραμείνει στον χώρο. Εγώ αποφάσισα ότι όσο καιρό θα είμαι εδώ -και πιστέψτε με θα είμαι πολύ περισσότερο απ’ ότι φαντάζονται- θα έχω ψηλά το κεφάλι.

Με αυτές τις κινήσεις με δυναμώνουν. Να γνωρίζουν ότι δεν σκύβω, ούτε για να δέσω τα κορδόνια των παπουτσιών μου. Συνεχίζουμε…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις