“Η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά τής μεγάλης αλλαγής στο ελληνικό μπάσκετ”

Ο Παναγιώτης Φασούλας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» εν όψει Χριστουγέννων έστειλε τις δικές το ευχές σε όλον τον κόσμο και παράλληλα τα δικά του… μηνύματα προς τη διοίκηση της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» εύχομαι σε όλες κι όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.

Ειρήνη, υγεία, δεν είναι απλά λέξεις, είναι κυρίαρχα ζητούμενα στις μέρες μας.

Η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά τής μεγάλης αλλαγής. Όχι με ευχές, αλλά επειδή θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό.

Το μπάσκετ είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, με συμμετοχή  όλων όσων μετέχουν σε αυτό. Δεν χτίστηκε πάνω σε απειλές,  σε Επιτροπές Δεοντολογίας, σε μηχανισμούς καταστολής. Η λογική του ενός ηγέτη, ο οποίος έχει δικαίωμα ζωής πάνω στα σωματεία, είναι εντελώς παρωχημένη, ανεδαφική κι αδιέξοδη.

Μαζί με τους συνεργάτες μου μπαίνουμε στη μάχη για μια ΕΟΚ αντάξια της ιστορίας τού αθλήματος, αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, που ασχολείται με το «εθνικό μας σπορ».

Επί προσωπικού νιώθω την ευθύνη -όπως τότε, έτσι και τώρα- να ξαναβάλουμε το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια.  Όχι με ελιτίστικες διοργανώσεις λαμπρών ονομάτων, κενών σε ουσία. Με πραγματικό ενδιαφέρον για κάθε σωματείο, για κάθε  παιδί, για κάθε γονιό.

Με πραγματικό ενδιαφέρον για τις Ενώσεις, που τις έχει μετατρέψει σε «γραμματείες» η διοίκηση Λιόλιου. Με τους συνεργάτες μου έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό τις εργασίες υποδομής. Σας θέλουμε δίπλα μας. Ελάτε να γίνουμε μαζί  η αλλαγή που  ονειρευόμαστε. Ήδη το ένα μετά το άλλο, τα σωματεία σπάνε τον φόβο και πυκνώνουν τις γραμμές μας.

Απευθύνω μήνυμα σε όλους τους παράγοντες του αθλήματος μας, τους προπονητές και αθλητές του, τους διαιτητές του, τους ανθρώπους της  γραμματείας, τους παλιούς μου συμπαίκτες, στους ανθρώπους που πορευτήκαμε μαζί. Όχι μόνο σε αυτούς. Στους βετεράνους αθλητές, και των παλαιότερων αλλά και των νεότερων γενιών. Στους φιλάθλους αυτού του υπέροχου αθλήματος. Σε όλους όσους έχουν αγωνία για την  επόμενη μέρα τού μπάσκετ. Από αυτή τη μάχη, μάχη αξιοπρέπειας για το άθλημά μας, δεν πρέπει να λείψει κανείς, δεν περισσεύει κανείς.

Ως άνθρωπος του μπάσκετ θεωρώ ότι έδωσα τα χρονικά περιθώρια στον κ. Λιόλιο, να δείξει το έργο του. Κάθε μέρα που περνά, η διοίκησή του  ολισθαίνει.

Ευτυχώς οι εκλογές πλησιάζουν κι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα γίνει πραγματικά η ομοσπονδία τού μπάσκετ.

Καλή χρονιά σε όλες κι όλους…

Παναγιώτης Φασούλας

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις