Απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης του Μπέου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, απέρριψε το αίτημά του Αχιλλέα Μπέου να ασκηθεί από την Ανωτάτη Εισαγγελία αναίρεση στο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη μαζί με ακόμα 84 πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008-2011.

H κ. Σπυροπούλου έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο το συμβούλιο Εφετών με πολυσέλιδο βούλευμά του, παρέπεμψε σε δίκη 85 πρόσωπα μεταξύ των οποίων παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Super League για κακουργήματα, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία και δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα αδικήματα.

Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, αντιμετωπίζει κατηγορίες, όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση “εγκληματικής οργάνωσης”.

Στις 4 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των Μ. Ψωμιάδη, Θ. Μητρόπουλου, Δ. Κωτούλα, Π. Αμανατίδη και Κ. Ριαβόγλου οι οποίοι, τον Νοέμβριο 2013, καταδικάστηκαν για έξι παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα, στη χειραγώγηση των οποίων κατά περίσταση μετείχαν.

Η δίκη των παραπάνω προσώπων έγινε βάσει δικογραφίας, που αποσπάστηκε από αυτή που αφορά τα 85 πρόσωπα, προκειμένου η δίκη να γίνει γρηγορότερα.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις