Τζάμπολ τη Δευτέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ παλαιμάχων

Τη Δευτέρα αρχίζει το πρωτάθλημα παλαιμάχων μπάσκετ που διοργανώνει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και στο οποίο θα λάβουν μέρος 18 ομάδες. Συγκεκριμένα, συμμετοχή έχουν δηλώσει οι: Κένταυρος, Retro, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ, Αργώ BC Μ.Σ.Α.Β., Οξυγόνο, Smokers, Ακρωτήρι, Reef, Volympus, Φοίνικες, Αγχίαλος, Παλαίμαχοι Γ.Σ. Αλμυρού, Αύρα, Απόλλων Φυτόκου, Τρίκερι Πειρατές, South Pelion, Locals, Lobsters.
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση με εκπροσώπους ομάδων του πρωταθλήματος παλαιμάχων μπάσκετ και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου. Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την κλήρωση για τον σχηματισμό των ομίλων από τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά, καθώς επίσης και επίλυση θεμάτων και λεπτομερειών που αφορούν στην καλλίτερη οργάνωση και πορεία του.
Παράλληλα διενεργήθηκε και κλήρωση όπου σχηματίστηκαν τα δύο γκρουπ ως εξής:
Α’ όμιλος: Κένταυρος, Retro, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ, Αργώ BC Μ.Σ.Α.Β., Οξυγόνο, Smokers, Ακρωτήρι, Reef, Volympus.
Β’ όμιλος: Φοίνικες, Αγχίαλος, Παλαίμαχοι Γ.Σ. Αλμυρού, Αύρα, Απόλλων Φυτόκου, Τρίκερι Πειρατές, South Pelion, Locals, Lobsters.
Οι 4 πρώτοι και ο καλύτερος 5ος θα αποτελέσουν την first division (1η κατηγορία) οι υπόλοιποι την second division (2η κατηγορία).
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο Πορταριάς Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-21.30. Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να είναι συνεπείς, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
Ως εγγύηση η κάθε ομάδα ορίστηκε να καταβάλει 100 ευρώ. Η εγγύηση θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση, που κάποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα, για την τακτοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων. Η εγγύηση θα επιστραφεί εξ ολοκλήρου ή μέρος αυτής- ανάλογα με την περίπτωση- στο τέλος του τουρνουά.
Επίσης, σε κάθε αγώνα η κάθε ομάδα θα συμμετέχει με 27 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν αθλητές άνω των 28 ετών που δεν είχαν δελτίο σε ομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-19, ούτε φυσικά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η πρεμιέρα
Πρώτες στη μάχη του πρωταθλήματος ρίχνονται τη Δευτέρα 11/11 οι έξι από τις εννέα ομάδες του Β’ ομίλου. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής: 17.00 Αύρα-Τρίκερι Πειρατές, 18.30 Παλαίμαχοι Γ.Σ. Αλμυρού-Locals, 20.00 Απόλλων Φυτόκου-Αγχίαλος. Αντίστοιχα, την Τετάρτη 13/11 θα γίνουν τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του Α’ ομίλου με το πρόγραμμα να είναι το κάτωθι: 17.00 Ακρωτήρι-Οξυγόνο, 18.30 Retro-Κένταυρος, 20.00 Reef-Smokers.