Σταματίου και Ανδρωνάς μιλούν για το παιχνίδι Ρήγας-Δήμητρα

Ρήγας και Δήμητρα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στις 3 μ.μ. στο στάδιο του Βελεστίνου. Στα δύο στρατόπεδα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκαναν οι προπονητές στην εφημερίδα “Θεσσαλία”


Για τους Βελεστινιώτες, ο Κώστας Σταματίου τόνισε: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Πιστεύω ότι τόσο εμείς, όσο και η Δήμητρα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη, ώστε να μην αφήσουμε τον Σαρακηνό να ξεφύγει περισσότερο στη βαθμολογία.

Από τη δική μας πλευρά προετιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Νομίζω πως όλοι έχουν διαπιστώσει ότι έχουμε καλή ομάδα. Το πρόβλημά μας είναι περισσότερο ψυχολογικό διότι σε αγώνες ντέρμπι και ενώ παίξαμε καλό ποδόσφαιρο δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν φτάνει να είσαι ανώτερος του αντιπάλου, πρέπει να ξέρεις να παίρνεις και το αποτέλεσμα».

Ο τεχνικός του Ρήγα δεν παρέλειψε να ζητήσει τη συνδρομή των φιλάθλων του Βελεστίνου, ώστε με τις εκδηλώσεις τους να δώσουν στην ομάδα την απαραίτητη ώθηση για να φτάσει στη νίκη: «Στο παιχνίδι της Κυριακής χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Η ομάδα του Ρήγα χτίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από μηδενική βάση και έχει ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης. Καταλαβαίνω τον κόσμο ότι νιώθει μία απογοήτευση που πηγάζει από την περσινή σεζόν, αλλά δεν πρέπει να φορτώνουμε ευθύνες στη φετινή ομάδα, που ούτως ή άλλως βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Δεν είμαστε πρώτοι, αλλά υπάρχουν πολλοί σημαντικοί αγώνες για να κριθεί ο τίτλος. Ένας από αυτούς είναι και ο Κυριακάτικος με τη Δήμητρα».

Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» της Ευξεινούπολης θέλουν να δοθεί συνέχεια στις καλές εμφανίσεις ων τελευταίων αγωνιστικών. Ο Μιχάλης Ανδρωνάς μας είπε: «Μας περιμένει ένας αγώνας από τους πιο δύσκολους που έχουμε να δώσουμε φέτος. Θα κοντράρουμε μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει δυνατή έδρα. Επιπλέον, ο Ρήγας έχει τον ίδιο στόχο με εμάς, οπότε και αυτός «καίγεται» για τους βαθμούς της νίκης. Εμείς προερχόμαστε από ένα σερί πολύ καλών αποτελεσμάτων που συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές εμφανίσεις. Φαίνεται πως έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό και φυσικά θέλουμε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα του έχει ψυχολογικό αβαντάζ λόγω των περσινών της νικών επί του Ρήγα, ο προπονητής της Δήμητρας απάντησε καταφατικά: «Πέρυσι είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε δύο φορές τον Ρήγα, τόσο στο Βελεστίνο όσο και στην έδρα μας. Αυτό μας δίνει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Έχοντας «οδηγό» αυτούς τους αγώνες και ιδιαίτερα αυτόν στην έδρα του αντιπάλου, θα διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, απών από τον Ρήγα θα είναι ο Ιωάννου λόγω τραυματισμού. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Γάρου, που αισθάνθηκε ενόχληση στην προπόνηση, αλλά και του στρατευμένου Καψιώτη. Στη Δήμητρα, δεν είναι διαθέσιμος ο Αραπίτσας για επαγγελματικούς λόγους, ενώ υπάρχει η επιστροφή του Παπαδόπουλου. Ο ικανός επιθετικός αποθεραπεύτηκε και μετέχει κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας.