Ρουτζιέρης: Να πάρουμε ότι θετικό μπορούσε στο ματς με τη Νίκη

Ο προπονητής του Διαγόρα Ρόδου, Πέτρος Ρουτζιέρης μίλησε στο liganews.gr και τον Παύλο Κερασιώτη

Ο έμπειρος προπονητής οδήγησε πέρσι στην άνοδο στην Football League τον Διαγόρα Ρόδου ενώ την φετινή σεζόν ανέλαβε τα ηνία του προπονητή την 3η αγωνιστική της Football League στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό (4-1) αντικαθιστώντας τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Ο 47χρονος τεχνικός, Πέτρος Ρουτζιέρης έχει απολογισμό σε 17 αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα της Football League, 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, το ότι ο Διαγόρας έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο ως το φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά τόνισε:

Ένα μίνι απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του Διαγόρα:
«Το μεγαλύτερο ποσοστό επιλογής των ποδοσφαιριστών έγινε από τον κύριο Παπαδόπουλο, σχεδόν το 80%. Μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα στο Πρωτάθλημα και να είμασταν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Έχουμε πολλά παράπονα από τις διαιτησίες. Μας στέρησαν αρκετούς βαθμούς και η ομάδα μας έχει αδικηθεί από την διαιτησία. Όπως στο παιχνίδι με την Καλαμάτα αλλά και στο παιχνίδι που κερδίσαμε με τον Ιάλυσο. Δεν θέλουμε βοήθεια από την διαιτησία, απλά να κάνει αυτό που βλέπει.

Με τους παίκτες που έφυγαν, τις μεταγραφές που έγιναν αν και δεν ήταν αυτές που θέλαμε να κάνουμε, είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τους 29 βαθμούς που έχουμε μαζέψει»

Που οφείλεται το ότι ο Διαγόρας έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας και βρίσκεται πρώτος στην σχετική λίστα:
«Όταν παίζουμε εκτός έδρας, η γηπεδούχος ομάδα βγαίνει επιθετικά καθώς παίζει στην έδρας της. Το αντιμετωπίζουμε και εμείς αυτό στα εντός έδρας παιχνίδια, που έρχονται οι ομάδες και κλείνονται. Είναι δύσκολο να βρεις λύσεις με το υπάρχων ρόστερ ώστε να φτάσουμε σε μια εύκολη νίκη»

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και ποιος είναι ο στόχος της ομάδας ως το φινάλε:
«Ο στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα. Με μια νίκη βρίσκεσαι ψηλά και με μια ήττα κάτω. Θέλουμε να είμαστε ψηλά και να πετύχουμε μια γρήγορη παραμονή».

Για τον ερχόμενο αγώνα με τη Νίκη Βόλου:
«Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε ότι θετικό μπορούμε από το παιχνίδι»

Τέλος, ένα σχόλιο για το Πρωτάθλημα της Football League:
«Όλες οι ομάδες έχουν στόχους ανόδου και παραμονής. Κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο. Έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις και είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα».

Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις