Μόνο οι φανέλες θύμιζαν Ολυμπιακό Βόλου στη Ρόδο

Ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη ντροπιαστική ήττα στη Ρόδο από τον Ιάλυσο, ο οποίος τον συνέτριψε, με 4-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απαράδεκτοι στα αμυντικά καθήκοντά τους, καθώς δέχθηκαν τέσσερα τέρματα από μία εκ των χειρότερων ομάδων του πρωταθλήματος της Football League, ενώ παράλληλα ήταν ανύπαρκτοι στον τομέα της επίθεσης, διότι μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Ανδρούτσου σε μόλις μία περίπτωση (σ.σ. με το πλασέ του Τσίτα στο 85’). Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν έδειξε έμπρακτα πως ήταν ομάδα που ήθελε τη νίκη και το τρίποντο και γι’ αυτό το λόγο ηττήθηκε δίκαια. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς η προηγούμενη ήταν η ήττα με 4-1 από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Επίσης, η αναμέτρηση, Ιάλυσος-Ολυμπιακός Βόλου, διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Ιαλυσού Ρόδου «Οικονομίδειο» για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ιάλυσος μπήκε αποφασισμένος και παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες του να πραγματοποιήσουν αρκετές καλές ευκαιρίες, τρεις εκ των οποίων κατέληξαν στα δίχτυα της εστίας του Γιδόπουλου. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παντέλη βρήκαν δίχτυα στο 2’, στο 22’ και στο 34’, με τον Κονέ, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ μέσα σε 32’. Επίσης, για τους γηπεδούχους ξεχώρισε και ο Μαστραντωνάκης, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ στον Κονέ, στις φάσεις που σημείωσε το δεύτερο και το τρίτο τέρμα της αναμέτρησης. Όσον αφορά τους παίκτες του  Λεωνίδα Βόκολου, παρουσίασαν πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό, διότι στις τρεις φάσεις των γκολ δεν αντέδρασαν όπως θα έπρεπε, κάτι που ισχύει τόσο για τον τερματοφύλακα, Γιδόπουλο όσο και για τους αμυνόμενους του Ολυμπιακού Βόλου. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πραγματοποίησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία, με τον πορτιέρο του Ιάλυσου, Ανδρούτσο, να περνά ένα ευχάριστο πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο μέρος, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εμπόδιο για τους γηπεδούχους να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα, αυτή τη φορά, με τον Ντιατά στο 80’. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ούτε στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς δέχθηκε και τέταρτο τέρμα από την ομάδα του Ιάλυσου. Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ανδρούτσου και στο δεύτερο μέρος του αγώνα, πέρα από τη φάση του 85’, με το πλασέ του Τσίτα, το οποίο αποκρούστηκε. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία απειλητική φάση των φιλοξενούμενων προς την αντίπαλη εστία, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα από τον Ιάλυσο. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ο Μαστρατωνάκης μοίρασε και τρίτη ασίστ στο παιχνίδι (σ.σ. στο τέρμα του Ντιατά στο 80′), με την οποία σφράγισε την εξαιρετική παρουσία του στο συγκεκριμένο ματς.

Χατ τρικ Κονέ – ακίνδυνος Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 2’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Κονέ πραγματοποίησε ωραία ατομική προσπάθεια και με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, κατάφερε να νικήσει τον Γιδόπουλο, πετυχαίνοντας παράλληλα το 1-0. Στα επόμενα είκοσι λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αντίθετα, οι Ροδίτες κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 22’ ο Μαστραντωνάκης εκτέλεσε πολύ ωραία, το φάουλ, που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του, με τον Κονέ να πιάνει την κεφαλιά και να σημειώνει, το 2-0.
Στο 34’ πραγματοποιήθηκε ίδια φάση με εκείνη του 22’, με τον Κονέ να σκοράρει, αλλά να το κάνει με διαφορετικό τρόπο. Ο Μαστραντωνάκης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Κονέ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ τρικ μέσα σε 32’, καθώς χρίστηκε σκόρερ και στο 2’ και στο 22’. Στο 37’ ο Ιάλυσος είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και το 4-0. Ο Μαστραντωνάκης έβγαλε υπέροχη σέντρα, με τον Κονέ να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Γιδόπουλο να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση, παραχωρώντας κόρνερ. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 42’, ο Μαραγκουδάκης επιχείρησε το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Κι άλλο γκολ από τον Ιάλυσο και ασίστ από τον Μαστραντωνάκη στο δεύτερο μέρος
Στο 80’ ο Ντιατά που πέρασε στο παιχνίδι στο 69’, παίρνοντας τη θέση του Μαραγκουδάκη, έγινε αρχικά αποδέκτης της μπάλας, μετά από ωραία μπαλιά του Μαστραντωνάκη. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντιατά πλάσαρε από κοντά τον Γιδόπουλο, πετυχαίνοντας το 4-0 που ήταν και τα αποτέλεσμα του αγώνα. Στη μοναδική κλασική ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου και τελευταία του αγώνα στο 87’, ο Τσίτας, πραγματοποίησε το πλασέ, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει τη μπάλα και να διατηρεί παράλληλα ανέπαφη στην εστία του.

Σκόρερ: 2’, 22’, 34’ Κονέ, 80’ Ντιατά.
Κίτρινες: 32’ Γραικός, 62’ Ρόκα.
Διαιτητής: Μαυρίδης (Πέλλας).
Α’ βοηθός: Χρηστάκος (Πειραιά).
Β’ βοηθός: Κορώνας (Πειραιά).
4ος διαιτητής:  Κακουλίδης (Θράκης).
Παρατηρητής: Μαρανός (Αθηνών).
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Γιώργου, Πάτας, Παγώνης, Κ. Χειμωνέττος, Ρεκλείτης, Μπάρδης, Μαστραντωνάκης, Μαραγκουδάκης (69’ Ντιατά), Χειρίτραντας (75’ Πετράκης), Κονέ (86’ Πριόνας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιδόπουλος, Γραικός (77’ Κλεμέντε), Βασιλούδης, Βοσνακίδης, Ρόκας, Μητρόπουλος, Σκοπελίτης (46’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Κέρη, Ράντι (46’ Κόλα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις