Αδιανόητη χασούρα για την Premier League αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν

Την Τρίτη θα αποφασιστεί το μέλλον της Premier League, μετά την αναβολή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού. Οι σκέψεις είναι αρκετές, με τα σενάρια να είναι ακόμα αρκετά για το μέλλον του πρωταθλήματος. Ένα από αυτά είναι η οριστική διακοπή, εννιά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του, με τον τίτλο να πηγαίνει στη Λίβερπουλ που είναι πρώτη στη βαθμολογία τη δεδομένη στιγμή.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, είναι η χασούρα που θα έχει το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν οι τελευταίες αγωνιστικές.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν από τηλεοπτικές συμφωνίες, σε περίπτωση που η Premier League διακοπεί οριστικά, τότε οι ζημιές από τα έσοδα των μεταδόσεων, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες θα ξεπεράσουν τα 750 εκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στους «Times» αξιόπιστη πηγή, αν τα τηλεοπτικά δίχτυα ζητήσουν από τη διοργανώτρια αρχή και αποζημίωση για «παραβίαση της συμφωνίας», τότε το ποσό της ζημιάς εκτοξευθεί.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι τα έσοδα της Premier League ετησίως για τηλεοπτικά αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια λίρες. Ως εκ τούτου, πλέον υπάρχουν σκέψεις το πρωτάθλημα να συνεχιστεί μετά τον Ιούλιο, ειδικά αν τελικά το Euro μεταφερθεί για Δεκέμβριο ή το επόμενο καλοκαίρι.