Το πλάνο της Πρέμιερ Λιγκ με έναρξη 1η Ιουλίου και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

H Πρέμιερ Λιγκ προετοιμάζει ένα πλάνο για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με το οποίο δεν θα επηρεαστεί η έναρξη της επόμενης, κάτι που θα παίξει ρόλο από οικονομικής πλευράς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraf», οι άνθρωποι της Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζουν ένα πλάνο, το οποίο πρέπει να εγκρίνει και η αγγλική Κυβέρνηση για να προχωρήσει και στο οποίο περιλαμβάνεται η πρόταση για επιστροφή σε αγωνιστική δράση την 1η Ιουνίου ώστε σε διάστημα έξι εβδομάδων, περίπου στις 11 Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Αγγλίας, αν αυτό είναι εφικτό.

Στο πλάνο αναφέρεται ότι όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και λόγω της απουσίας θεατών δεν θα χρειαστεί η αξιοποίηση πόρων της Κυβέρνησης όπως η παρουσία της Αστυνομίας, την στιγμή που η χώρα θα είναι σε καραντίνα.

Εφόσον δεν υπάρχει κανένα απρόοπτο και η φετινή χρονιά ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου, τότε το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου. Αυτό είναι κάτι που θέλουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μια και θα μπορέσουν να καλύψουν τις ζημιές τους αφού θα… τρέξει κανονικά ο δεύτερος χρόνος από την τριετή συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 9.2 δις λιρών. Οπότε καμία ομάδα δεν θέλει να χάσει χρήματα από την επόμενη σεζόν, η οποία όμως πρέπει να ξεκινήσει στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις