Διπρόσωπος με Χανιά ο Ολυμπιακός Β. έχασε με 2-1

Πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΑΟ Χανιά για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΕΑΚ, παρότι έχανε με 1-0 στο ημίχρονο. Για τον Θωμά Γράφα οι Σάντερσον και Λίτα αποδείχθηκαν «χρυσές» αλλαγές, καθώς σημείωσαν τα δύο τέρματα των φιλοξενουμένων. Ο Ολυμπιακός…

…αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και μέτριος εώς κακός στο δεύτερο.

Πολλούς από τους βασικούς παίκτες της ομάδας ξεκούρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος, παρατάσσοντας μια ομάδα μια πολλά νέα πρόσωπα και με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι περισσότεροι. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Δασκαλάκης, με τους Ζέρη, Χιντζίδη να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καραμανλής και Νικολόπουλος. Οι Νάστος και Πολύζος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Μοράν να παίζει στη δεξιά πλευρά, τον Τσιλιγκίρη στην αριστερή και τον Σκοπελίτη να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Αλαμάνη.

Ανανεωμένος ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο και σαφώς ανώτερος από τα Χανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πρώτο αναγνωριστικο δεκάλεπτο κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν πιο κινητικοί από τους αντιπάλους τους, ωστόσο, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις μπροστά από το τέρμα του Μπλάζιτς.
Ανασταλτικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν πάρα μόνο στη φάση του 41′ όταν από λάθος στο κέντρο της άμυνας ο Δεινόπαπας βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Δασκαλάκη να αποκρούει σωτήρια το σουτ του επιθετικού των Χανίων.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε το πρώτο καλό σουτ στο 6′ με τον Ζέρη να μη βρίσκει στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ). Οι «ερυθρόλευκοι» στο 11′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Χιντζίδης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τσιλιγκίρη να φεύγει μόνος απέναντι από τον Μπλάζιτς, σούταρε με τη μπάλα να περνά λίγο εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του ΑΟ Χανιά. Αυτή ήταν η πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος.
Στο υπόλοιπο διάστημα του α’ ημιχρόνου και μέχρι τη λήξη του, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο καλές στιγμές, πριν πετύχει το γκολ. Στο 33′ σέντρα σουτ του Τσιλιγκίρη μπλόκαρε ο Μπλάζιτς, ενώ στο 40′ σουτ του Πολύζου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΟ Χανιά.
Για να φτάσουμε στο 44′ όπου το σκορ άνοιξε για τον Ολυμπιακό. Ο Μοράν εκτέλεσε πολύ γρήγορα το πλάγιο και έπιασε κοιμώμενη την άμυνα των Χανίων, η μπάλα κατέληξε στον Σκοπελίτη, ο οποίος έπιασε στην κίνηση υπέροχο διαγώνιο δεξί σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία. Κακώς οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως το πλάγιο θα έπρεπε να εκτελεστεί πιο πίσω, με τον Μοράν να το εκτελεί από το σημείο που έπρεπε.

Γύρισαν το ματς τα Χανιά
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή στην ενδεκάδα. Ο Γουόρντεν πήρε τη θέση του Αλαμάνη. Μέχρι το 55′ ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και στο 54′ ο Σκοπελίτης σούταρε άουτ έξω από την περιοχή. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, τα Χανιά ανέβασαν τον ρυθμό τους με την είσοδο στο παιχνίδι και του Σάντερσον και άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Πίεσαν την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους “ερυθρόλευκους” να οπισθοχωρούν αδικαιολόγητα και δίκαια έφτασαν στην ισοφάριση, ενώ στο φινάλε με έναν “κεραυνό” του Λίτα, γύρισαν το παιχνίδι και έφυγαν με μια μεγάλη νίκή από το Βόλο. Στο 63′ μετά από μπαλιά του Σάντερσον ο Γκέσιος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 65′, ο Δεινόπαππας σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 66′ μετά από ωραία προσπάθεια ο Σάιν σούταρε μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Δασκαλάκης και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάντερσον επιχείρησε το άουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ.
Ο Ολυμπιακός έδειχνε αδυναμία στο να κρατήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει στην επίθεση και στο 70′ τα Χανιά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, με την πίεση που άσκησαν στην άμυνα του Ολυμπιακού να καρποφορεί. Ο Σάντερσον με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη.
Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, παρότι στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ντεπέτρις, Νικολιάς, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να φρεσκάρει και να ενισχύει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» υστέρησαν χαρακτηριστικά στο δημιουργικό κομμάτι, ήταν σαφώς κατώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και τα Χανιά μετά το 1-1 φύλαξαν τα μετόπισθεν και δεν ρίσκαραν στην επίθεση. Στο 87′ μετά από σέντρα του Ζέρη ο Ντεπέτρις δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
Τα Χανιά γύρισαν το ματς στο 90′ με τον Λίτα να πιάνει φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Δασκαλάκη, γράφοντας το 1-2 για τους φιλοξενούμενους, που έφυγαν με μια σπουδαία νίκη από το Βόλο.

Σκόρερ: 44′ Σκοπελίτης-70′ Σάντερσον, 90′ Λίτα
Κίτρινες: Τσιλιγκίρης, Σκοπελίτης-Ηρακλής, Σάντερσον
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηξοί: Τζιλίρης, Γιαννίκος (Πειραιά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δασκαλάκης, Ζέρης, Χιντζίδης, Καραμανλής, Νικολόπουλος, Νάστος, Πολύζος, Σκοπελίτης (58′ Ντεπέτρις), Τσιλιγκίρης, Μοράν (68′ Νικολιάς), Αλαμάνης (46′ Γουόρντεν).
ΧΑΝΙΑ: Μπλάζιτς, Παγώνης, Μπριλάκης, Σάιν, Ηρακλής, Καρτσαμπάς, Χατζηλιάδης, Νύκταρης, Δεινόπαππας (74′ Τσούτσης), Ρίκκα (57′ Σάντερσον), Γκέσιος (72′ Λίτα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις