Πλούσια δραστηριότητα και τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου (photos)

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συνέχισε και τον Οκτώβριο να δίνει το παρών με πλήθος συμμετοχών σε αγώνες ανά την Ελλάδα, ενώ ετοιμάζεται και για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν τους δύο τελευταίους μήνες του έτους.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έγινε στη Θεσσαλονίκη ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της πόλης καθώς και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων, με συμμετοχή 20.000 αθλητών από 53 χώρες και τις 5 ηπείρους. Η πρώτη ώρα του Ημιμαραθωνίου έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, κάτι που έδωσε μια αξέχαστη και πρωτόγνωρη νότα σε όσους μετείχαν, αλλά και τους θεατές που δεν έφυγαν από τις θέσεις τους!

Ο ΣΔΥ Βόλου μετείχε με πολλά μέλη και φίλους του, οι οποίοι ήταν οι εξής: Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα): Τιμπλαλέξης Βασίλης, Σπύρος Τρύφωνος, Σταυρούλα Μορφογιάννη, Σάκης Κράβαρης, Ισίδωρος Κουκλουμπάκος, Μπατζάκας Γιάννης, Νικολάου Τραντάφυλλος, Βίγκλας Λίνος, Παλάντζας Κώστας, Αλεξίου Θανάσης, Μπάρδας Χαράλαμπος, Στάθης Νικολάου, Πατσαρούχας Γιώργος, Χατζηκυριάκου Κώστας, Τζήμου Αλεξία, Τασιώνη Βάσω, Ασπα Μανταλιανου, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Βανικιώτης Νίκος.
5 χιλιόμετρα: Αλέξης Παπαλεξίου, Καρασμάνογλου Γεωργία, Καρασμάνογλου Ηρώ, Καρασμάνογλου Αλέξης.

Μεγάλη διάκριση για τους αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Νίκο Σιδηρόπουλο και Κώστα Ραμματά που έτρεξαν στις 16 Οκτωβρίου στον Rodopi Ultra Trail 100 μιλίων (162 χιλιόμετρα) και κατέλαβαν την 7η και 49η θέση αντίστοιχα με χρόνους και 27 ώρες και 37 λεπτά, και 34.39. Την 14η θέση κατέλαβε επίσης ο Βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς με 29.55. Τερμάτησαν οι 111 από τους 161 αθλητές που ξεκίνησαν.

Την 4η θέση στη γενική κατάταξη, και 3η στη κατηγορία του κατέλαβε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου στον 2o Νυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας 5 χιλιομέτρων που έγινε το Σάββατο με συμμετοχή 300 αθλητών. Ο ίδιος αθλητής μας έτρεξε το προηγούμενο Σάββατο και στο Kavala Night City Run 2015 όπου κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ των 429 συμμετεχόντων. Στον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Μπούρινου Κοζάνης στα 10 χιλιόμετρα έτρεξε η Βάσω Τασιώνη.

Ο 12ος Τιτάνιος Δρόμος απόστασης 10 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στον Παλαμά, και σε αυτόν μετείχαν 6 αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, που είναι οι Πανόπουλος Ζαφείρης (4ος), Γκαβαρδίνας Γιάννης (6ος), Βουρλογιάννης Αργύρης (9ος), Αθηναίος Χρήστος (11ος), Μπράτσος Κώστας (13ος), Παπαδόπουλος Θανάσης. Τερμάτισαν 84 αθλητές στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, και άλλοι 75 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε παράλληλα. Σημειώνεται ότι οι Πανόπουλος, Γκαβαρδίνας, Βουρλογιάννης αναδείχτηκαν πρώτοι στη κατηγορία τους, ενώ ο Αθηναίος 2ος. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές για τον όμορφο αγώνα που προσέφεραν!
Την ίδια ημέρα έγινε ο Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, και μέλη του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν και εκεί, ενώ μάλιστα ο αθλητής μας Αχιλλέας Γιαννούλας ήταν ο νικητής του αγώνα. Ο 80χρονος Δημήτρης Κοντογιάννης βραβεύτηκε ως ο μεγαλύτερος αθλητής του αγώνα. Πρώτοι στη κατηγορία τους ήταν οι Ευαγγελία Παπαχρήστου, Βάσω Τασιώνη, Καλαντζής Γιώργος, Χάρης Ακρίβος, Γιάννος Ακρίβος, ενώ 2οι οι Κώστας Χαλκιάς, Ηλίας Πατσαρούχας, Βασίλης Χαλκιάς, 3οι οι Εμμανουέλα Μανούσου, Κατερίνα Γαλλίδα, Σταύρος Βασιλειάδης.
Το μεγαλύτερο βέβαια γεγονός της ημέρας ήταν ο αγώνας της Φλόγας που έγινε στη παραλία του Βόλου. 1300 πολίτες και αθλητές από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, έτρεξαν στον συμβολικό αγώνα δύο χιλιομέτρων που έγινε για τη Φλόγα από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, όπως επίσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και όλων των εθελοντών. Ο ΣΔΥ Βόλου συμμετείχε στη διοργάνωση τόσο διοργανωτικά, όσο και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών του.

Χειμωνιάτικο τοπίο επεφύλασσε ο καινούργιος αγώνας του Πηλίου, ο 1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων που έγινε τη Κυριακή που πέρασε. Οι συνθήκες δεν ήταν βέβαια δυσμενείς, ήταν όμως αρκετές για αισθανθούμε πως μπαίνουμε στον χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ η ομίχλη ήταν αρκετή, δίνοντας εντυπωσιακό σκηνικό σε όσους αγωνίστηκαν. Ο ΣΔΥ Βόλου μετείχε τόσο στη διοργάνωση όσο και με συμμετοχές μελών του. Μάλιστα ο αθλητής μας Αχιλλέας Γιαννούλας κατέλαβε τη 1η θέση και ο Ζαφείρης Πανόπουλος τη 2η σε κοινό τερματισμό με τον Κώστα Μπλάτσα.
Οι προσεχείς αγώνες

Αυτή τη Κυριακή τρέχουμε για 2η συνεχή χρονιά στον αγώνα σκυταλοδρομίας στη παραλία του Βόλου, Βόλος Βίκος Street Relays 2015. Όλοι οι αθλητές και αθλούμενοι της πόλης μας μπορούν να ορίσουν ομάδες 4 ατόμων που θα τρέξουν σκυτάλη από 2χλμ ο καθένας, και ομάδες 2 ατόμων που θα τρέξουν από 4χλμ ο καθένας.

Θα βραβευτούν οι εξής κατηγορίες, ξεχωριστά για τα 2Χ4χλμ και τα 4Χ2χλμ
-Ανδρών
-Γυναικών
-Μεικτή (με τουλάχιστον έναν άνδρα και μία γυναίκα μέσα)

Επίσης θα γίνουν αγώνες παιδιών 4Χ50 μέτρα και 4Χ100 μέτρα.

Η Γραμματεία του μεγάλου αγώνα τρεξίματος του Βόλου θα λειτουργήσει Παρασκευή (30/10) και Σάββατο (31/10) από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ, στην οδό Τοπάλη 24. Εκεί θα γίνουν η παράδοση εξοπλισμού και οι επί τόπου εγγραφές, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα για όσους δεν έχουν ήδη εγγραφεί.

Ελάχιστες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου όπως πάντα στη Κλασική Διαδρομή από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, εκεί όπου γεννήθηκε η ιστορία του αγωνίσματος. Οι ετοιμασίες των διοργανωτών είναι πυρετώδεις, καθώς 43.000 δρομείς, νέο ρεκόρ, από όλες τις ηπείρους, όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης έχουν εγγραφεί και θα κατακλύσουν τα 42,195 χιλιόμετρα της διαδρομής, όπως και τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα και των άλλων δυο αγώνων που θα διεξαχθούν παράλληλα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου από ιδρύσεώς του, πάντα δίνει το παρόν στον αγώνα, και αυτό θα γίνει και φέτος, με τους εξής 81 αθλητές και φίλους που έχουν εγγραφεί έχοντας εξαντλήσει από τον Ιούνιο τις διαθέσιμες θέσεις εγγραφών.

Ακολούθως θα γίνουν αρκετοί ακόμη αγώνες ως το τέλος του 2015, με τους κυριότερους να είναι ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Τύρναβος – Λάρισα, ο Δρόμος Ελευθερίας Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος, ο Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, ο Συμβολικός Αγώνας στη Μνήμη του Νικόλαου Νίντου. Πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε έγκαιρα μόλις ανακοινωθούν από τους διοργανωτές.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας, ή στα γραφεία μας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ή στο τηλέφωνο 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής. Επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 24210 235323, στο μπλογκ http://sdyvolou.blogspot.gr/ ή στο facebook https://www.facebook.com/sdyvolou? ref=hl Σύνθημά μας πάντα είναι: ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη μας σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Αθλητικό Κέντρο και στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου. Το mail όπου μπορείτε να απευθείνεστε για πληροφορίες, είναι sdyvolou@gmail. com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις