Προτάσεις από την ΚΟΕ για την επανεκκίνηση σε πόλο και καλλιτεχνική κολύμβηση

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τις προτάσεις της για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, στα αθλήματα της υδατοσφαίρισης και της καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης, απέστειλε στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, η ΚΟΕ.
Όπως τονίζει στην επιστολή της η ΚΟΕ, πέρα από τα μέτρα που προτείνονται, ισχύουν και εκείνα που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις ατομικές προπονήσεις των αθλημάτων της.
Η Υγειονομική Επιτροπή της ΚΟΕ, με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1η Ιουνίου, λόγω τη φθίνουσας πορείας εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα επανεκκίνησης των προπονήσεων στις προαγωνιστικές ηλικίες (9-12 ετών), καθώς και την αύξηση του μέγιστου αριθμού που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μια διαδρομή πισίνας. Η επιστολή της ΚΟΕ είναι η εξής:
Αξιότιμε κ. γενικέ, σε απάντηση του από 25/5/2020 ηλεκτρονικού εγγράφου σας, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΚΟΕ για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, για τα αθλήματα της υδατοσφαίρισης και καλλιτεχνικής/συγχρονισμένης κολύμβησης.
Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι πέρα από αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις πιο κάτω προτάσεις, ισχύουν και αυτά που έχουν γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις προπονήσεις των αθλημάτων μας και αναφέρονται στην ατομική προπόνηση των αθλητών-τριών.
Υδατοσφαίριση: Προπόνηση με μπάλα που περιλαμβάνει συνασκήσεις των αθλητών με την μπάλα, σουτ στον τερματοφύλακα, ασκήσεις τακτικής, ενώ απαγορεύεται η διεξαγωγή προπονητικών διπλών μεταξύ δύο διαφορετικών ομάδων
Καλλιτεχνική κολύμβηση: Εκτέλεση ασκήσεων ή τεχνικής σε εξειδίκευση, δεξιότητα και χορογραφίες σε ομαδικό επίπεδο. Και για τα δύο αθλήματα θα έχει προηγηθεί ο ιατρικός έλεγχος και η παρακολούθηση της υγείας των αθλητών-τριών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Υγείας της ΓΓΑ περί ομαδικών αθλημάτων.
Η Υγειονομική Επιτροπή της ΚΟΕ, με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1/6/2020 και της επιπλέον χαλάρωσης των μέτρων (λειτουργία πολυκαταστημάτων, εστίαση, τουρισμός κλπ), τα οποία οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη φθίνουσα πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προτείνει όπως εξετασθεί από την επιτροπή υγείας της ΓΓΑ η δυνατότητα:
α) Της επανεκκίνησης των προπονήσεων για τους αθλητές-τριες των προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) οι οποίοι αν παραμείνουν ανενεργοί μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα υπάρχει απώλεια μεγαλύτερη του 50%-60%.
Αυτό θα έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά, αφενός μεν τη ροή της συνεχούς ανατροφοδότησης με νέους αθλητές-τριες στις αγωνιστικές κατηγορίες, αφετέρου την οικονομική κατάσταση των σωματείων.
β) Την αύξηση του μέγιστου αριθμού των αθλητών-τριών που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μία διαδρομή.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία προς όφελος του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις