“Άλλη αίγλη η SL2 με τις ομάδες της Football League”

Μοιράσου το άρθρο

Στο Μetropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Βέροιας, Κώστας Γεωργιάδης και έκανε έναν μίνι απολογισμό της παρουσίας της «Βασίλισσας του Βορρά» στο φετινό Πρωτάθλημα της Football League.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και πάνω στο πλάνο της αναδιάρθρωσης που προωθεί η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Football League και επισήμανε πως η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη δεν τα πήγε καλά και, ως εκ τούτου απαιτούνται αλλαγές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλάνο αναδιάρθρωσης που προωθεί η πλειοψηφία των ομάδων της Football League: «Η δομή της αναδιάρθρωσης που έγινε και άρχισε από την περσινή χρονιά δεν βοήθησε. Δεν βοήθησε στο να δούμε ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία. Δεν είναι μόνο η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου. Και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα ώστε το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό και εμείς οι προπονητές να κάνουμε μια πιο παραγωγική δουλειά. Αν η λύση πρέπει να είναι μια νέα αναδιάρθρωση και μια νέα δομή των κατηγοριών, θα με βρει κι εμένα σύμφωνο. Η αναδιάρθρωση δεν ήταν κάτι που πήγε καλά φέτος, σαν πρώτη χρονιά τουλάχιστον».

Για το πλάνο δύο ομίλων στη Super League 2: «Το Πρωτάθλημα της Football League έχει πολλές ιστορικές ομάδες, μία εξ αυτών είναι και η Βέροια. Υπάρχουν ομάδες οικονομικά καθαρές, ομάδες νέες, οι οποίες έρχονται ως νέο αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα δώσουν μια άλλη αίγλη, μια καθαρή υπόσταση στη Super League 2 αν γίνει σε δύο ομίλους. Λένε κάποιοι πως δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα σε δύο ομίλους. Η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται από τους ομίλους, αλλά από το πόσο καλές συνθήκες εργασίες προσφέρουν οι ομάδες και πόσο τακτοποιημένες οικονομικά είναι».

Για τη φετινή παρουσία της Βέροιας: «Πέρα από κάποια άσχημα πράγματα που είχε αυτός ο ιός, δόθηκε και μια μεγάλη ευκαιρία σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις να κάνουν μια αυτοκριτική και να οργανώσουν την επόμενη μέρα. Από την έλευσή μου στη Βέροια και μετά υπήρξαν δύο περίοδοι. Το πρώτο διάστημα έφερε μια μεγάλη αλλαγή. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα, μια αλλαγή φιλοσοφίας και σκέψης και σπουδαία αποτελέσματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Βρεθήκαμε πολύ πιο γρήγορα στη 2η θέση από ότι περιμέναμε.

Στη συνέχεια, υπήρξαν σημαντικά παιχνίδια που η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τις νίκες που της χρειαζόταν, οι οποίες, όπως φάνηκε δεν ήταν πολλές. 1-2 νίκες παραπάνω από αυτές που έχουμε χρειαζόμασταν, όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε τις προσδοκίες που εμείς δημιουργήσαμε. Λάθη έγιναν, η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο σοφούς.

Η Βέροια είναι μια μεγάλη, ιστορική ομάδα και ο κόσμος έχει δικαίως απαιτήσεις. Την είδε να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να βρίσκεται στη Super League για πολλά χρόνια. Αυτή η χρονιά ήταν μια χρονιά μάθημα για όλους μας και τεράστιο όπλο για τα επόμενα χρόνια. Οι διοικούντες είναι νέοι άνθρωποι και καθαροί στον χώρο. Και αυτούς η επόμενη μέρα θα τους βρει πιο έτοιμους. Συζητήσεις έγιναν, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και θα γίνουν και την επόμενη μέρα συζητήσεις για τα επόμενα βήματά μας».

Metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις