Τρίκαλα: Η συμβολή των «άσων» στην άνοδο (video)

Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο ιδιαίτερη σε μία ομάδα. Όλες οι καλές ομάδες ξεκινούν με έναν καλό τερματοφύλακα, ενώ συνήθως ο αναπληρωματικός είναι καταδικασμένος να λιώνει στον πάγκο.

Ο ΑΟΤ φέτος είχε δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, τον Αστέριο Γιακουμή και τον Μιχάλη Ζαρόπουλο. Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως οι δύο παίκτες μοιράστηκαν σχεδόν ακριβώς τον χρόνο συμμετοχής, πράγμα πολύ σπάνιο για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Γιακουμής αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια (15 πρωτάθλημα + 1 Κύπελλο, 1395 λεπτά συμμετοχής) έχοντας 9 clean sheet. Ο Ζαρόπουλος αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια (9 πρωτάθλημα + 5 Κύπελλο, 1215 λεπτά συμμετοχής) έχοντας 5 clean sheet. Μάλιστα μοιράστηκαν και ένα ματς και clean sheet, το 1-0 με τον Ιωνικό όπου αγωνίστηκαν και οι δύο από ένα ημίχρονο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε τον ΑΟΤ να έχει την 3η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 14 γκολ παθητικό (Καβάλα 12, Ιωνικός 13), κάτι που οφείλεται στους δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες, στην πολύ καλή αμυντική γραμμή, αλλά και φυσικά στον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Ζαλαώρα.

Πηγή: ΑΟ Τρίκαλα – Στατιστικά & Ιστορία (Facebook)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις