Κοσμάτος: «Θα δείξουμε κάτι διαφορετικό στο βολιώτικο μπάσκετ»

Την αλλαγή φιλοσοφίας και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει να παίζει η ομάδα του τη νέα αγωνιστική σεζόν ανέλυσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κοσμάτος, σε δηλώσεις στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Θέλουμε να κάνουμε μια ριζική ανανέωση της ομάδας, να δείξουμε κάτι διαφορετικό στο βολιώτικο μπάσκετ, με κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να γίνουμε πιο γρήγοροι, πιο αθλητικοί, πιο πιεστικοί στην άμυνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολιώτης κόουτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά. Είμαι χαρούμενος που είμαι πάλι στη Νίκη με συνεργάτες τον Ανδρέα Μαύρο που είμαστε παλιοί γνώριμοι και φίλοι και τον Ανδρέα Τσιριγωτάκη που έχουμε συνεργαστεί πάλι. Νομίζω ότι θα κάνουμε ένα δυνατό σταφ και με την βοήθεια της διοίκησης θα πετύχουμε το πρώτο στόχο που είναι η παραμονή.

Ευχαριστώ όλους για την περσινή άνοδο, παίκτες, διοίκηση, συνεργάτες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η φετινή χρονιά. Θέλουμε να κάνουμε μια ριζική ανανέωση της ομάδας, να δείξουμε κάτι διαφορετικό στο βολιώτικο μπάσκετ, με κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να γίνουμε πιο γρήγοροι, πιο αθλητικοί, πιο πιεστικοί στην άμυνα. Αυτά τα στοιχεία που χαίρονται όλοι στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τις υπάρχουσες προσθήκες που έγιναν. Η ομάδα θα ενισχυθεί, έχουμε μεταγραφικούς στόχους, θα ανακοινωθούν αργότερα. Κυνηγάμε κάποιους παίκτες που ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε.

Φέτος θα ασχοληθούμε και με τις υποδομές. Ένα κομμάτι που είναι σημαντικό για εμένα είναι η Κ21. Σίγουρα υπάρχει ένα επιπλέον κόστος για την διοίκηση, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες του ανδρικού νέοι σε ηλικία, του εφηβικού και κάποια ταλέντα του παιδικού να παίζουν αγώνες Σάββατο-Κυριακή για να αποκτήσουν εμπειρίες. Την Κ21 θα την στηρίξουμε πάρα πολύ. Είναι μεγάλο δέλεαρ για τα ταλαντούχα παιδιά του νομού Μαγνησίας να έρθουν στη Νίκη και να συμμετέχουν σ’ αυτό το εγχείρημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις