Παγκόσμιο ΣΟΚ – «Κάηκαν οι Μυκήνες και δεν έχει ακουστεί τίποτα»

Στον τόπο που μεγαλούργησε και που τελικά τάφηκε ο Βασιλιάς Αγαμέμνονας ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεγάλη φωτιά, με τις φλόγες να ισοπεδώνουν το ιερό του τοπίου και της ιστορίας, διασχίζοντας κατά μήκος τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, δίπλα στον τάφο του σπουδαιότερου Έλληνα βασιλιά της Μυκηναϊκής περιόδου. 

Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε εντός του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες και μετά από μάχη πολλών ωρών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 21:30, ενώ στο σημείο παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 56 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, επιχειρώντας την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε μια πρώτη αποτίμησή του, ανέφερε ότι από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν ζημιές στις αρχαιότητες. Ωστόσο όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το βασίλειο του Μυθικού Αγαμέμνονα δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς η πυρκαγιά ήταν μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής σε εξέλιξη.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τόνισε πως «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν το απόγευμα της Κυριακής και στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος 56 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι εικόνες από την καταστροφή στις Μυκήνες είναι αποκαρδιωτικές:

Ακης Τσελέντης: Κάηκαν οι Μυκήνες και δεν έχει ακουστεί τίποτα

Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών μετά την πυρκαγιά, που ξέσπασε την Κυριακή 30/8.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας «ξέσπασε» μέσω Facebook για την ανυπολόγιστη πολιτισμική καταστροφή στις Μυκήνες και το γεγονός πως το συγκεκριμένο θέμα υποβαθμίστηκε από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κάηκαν οι Μυκήνες, και δεν έχει ακουστεί τίποτα.

Πού είστε όλοι εσείς που μας είχατε ζαλίσει με τα μηνύματα σας για την Παναγία των Παρισίων;;;;;

Η εικόνα της καπνισμένης “Πύλης των Λεόντων” στις Μυκήνες αποτελεί ντροπή για όλους τους Νεοέλληνες και θα μάς ακολουθεί!!

2.5 εκατομμύρια τηλεθέαση ο Big Brother εχθές.

Τα Μέσα Μαζικής Εκτροπής ζουν και βασιλεύουν και το σκοπό τους πετυχαίνουν! Δηλαδή τη πλήρη αποβλάκωση του κόσμου».

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις