Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν (video)

Παρά το γεγονός ότι η Σεβίλλη έβαλε δύσκολα στην Μπάγερν Μονάχου, οι Γερμανοί κατάφεραν να σηκώσουν και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.
Η ομάδα του Μονάχου χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την παράταση για να κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο, κερδίζοντας με 2-1, αφού η Σεβίλλη φάνηκε σκληρό… καρύδι.

Φτάνοντας έτσι η Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων, μετά το νταμπλ στη Γερμανία και το Champions League της σεζόν 2019-20!

Στο ματς που έγινε στη Βουδαπέστη και στο γήπεδο «Puskas Arena», οι Ισπανοί κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 13′ ο Ράκιτιτς κέρδισε το πέναλτι από τον Αλάμπα. Το εκτέλεσε ο Οκάμπος και έγινε το 0-1!

Η Μπάγερν όμως πήρε τα… πάνω της και μπόρεσε να ισοφαρίσει σχετικά νωρίς. Στο 34ο λεπτό του Σούπερ Καπ, ο Λεβαντόφσκι έβγαλε την ασίστ και ο Γκορέτσκα «έγραψε» το 1-1.

Στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι σκόραρε στο 47′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση VAR.

Η Μπάγερν ήταν αυτή η οποία έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Όμως και οι δύο ομάδες άρχισαν να βγάζουν κούραση στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά η Σεβίλλη είχε μεγάλη ευκαιρία στο 88′, όταν ο Εν-Νεσίρι βγήκε μπροστά έκανε το σουτ με τον Νόιερ να αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι! Έτσι το 1-1 έμεινε και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Εκεί όπου η Μπάγερν είχε περισσότερα ψυχικά και σωματικά αποθέματα και κατάφερε να βάλει το γκολ της νίκης. Στο 104′ ο Χάβι Μαρτίνεθ με το κεφάλι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο ματς.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ερναντές (99′ Χάβι Μαρτίνεθ), Σίλε, Αλάμπα (112′ Μπόατενγκ), Γκορέτσκα (99′ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ (70′ Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Χορδάν (94′ Βάσκες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (56′ Όλιβερ Τόρες) – Σούσο (73′ Γκούντελι), Ντε Γιονγκ (56′ Εν-Νεσίρι), Οκάμπος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις