Ο Βαζέχα νέος προπονητής στον Ασπρόπυργο

Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι ο νέος προπονητής και ο αντικαταστάτης του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο του Ασπρόπυργου.
Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ Ένωση Ασπροπύργου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ (Krzysztof Warzycha) ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας.
Ο Κριστόφ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές συστάσεις. Ένας πραγματικός Κύριος των ελληνικών γηπέδων, πρόκειται για τον κορυφαίο ξένο του ελληνικού πρωταθλήματος σε τέρματα και συμμετοχές (319 γκολ σε 553 επίσημους αγώνες).
Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα το 1998 και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, σε ηλικία 39 ετών έχοντας επίσης 50 συμμετοχές με την Εθνική Πολωνίας με εννέα γκολ, το διάστημα 1984-1997.
Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ξεκίνησε μια νέα καριέρα, αυτή του προπονητή και το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Arsenal Soccer School στην Ελλάδα, ενώ το 2008 έγινε και ένας από τους σκάουτερ του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, το 2009 ίδρυσε την ακαδημία ποδοσφαίρου FC ΜΑΧΗ (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βαζέχα).
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009, μετά τη λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Χενκ τεν Κάτε, ο Κριστόφ Βαζέχα ανέλαβε βοηθός του νέου προπονητή της ομάδας και παλιού του συμπαίκτη, Νίκου Νιόπλια, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Νοέμβριο του 2010.
Έχει διατελέσει πρώτος προπονητής του ΑΟ Αιγάλεω, του Φωκικού, του ΓΣ Καλλιθέας, του Φωστήρα Ταύρου
Η διοίκηση της Ένωσης Ασπροπύργου καλωσορίζει τον ζωντανό θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Κρίστοφ Βαζέχα στην οικογένεια της και του εύχεται καλή επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις